SOCIAL 29 mai 2019

Consiliul Judeţean alocă un milion de lei pentru organizaţiile implicate în asistenţa socială

de Agerpres | 644 vizualizări

Consiliul Judeţean Covasna a alocat în acest an un milion de lei pentru organizaţiile nonguvernamentale care desfăşoară activităţi de asistenţă socială.

Şefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASP) din cadrul Consiliului Judeţean, Vass Maria, a precizat că din această sumă vor fi finanţate, printre altele, serviciile de îngrijire la domiciliu şi funcţionarea Centrului de zi pentru tineri cu handicap din cadrul Asociaţiei Creştine Diakónia, funcţionarea Centrului de zi pentru copii aflaţi în dificultate, precum şi serviciile sociale prestate de organizaţia Caritas Alba Iulia în localităţile rurale din judeţul Covasna.

Potrivit acesteia, Asociaţia Casa Laura din Baraolt a solicitat sprijin financiar pentru funcţionarea Centrului de zi pentru persoane cu handicap, Fundaţia Izabella şi Crucea Roşie Covasna au aplicat pentru finanţarea activităţilor de îngrijire la domiciliu, iar Fundaţia Sfântul Francisc din Deva a solicitat finanţare pentru funcţionarea centrelor de zi de la Bixad, Covasna, Estelnic şi Sânzieni, contractele de finanţare urmând să fie semnate vineri, 31 mai.

Conducerea Consiliului Judeţean Covasna a precizat că aceste organizaţii nonguvernamentale îngrijesc zilnic 1.500 de persoane vârstnice, bolnave sau nevoiaşe.

„În calitate de administraţie publică judeţeană, în ultimii ani am mărit consistent fondurile nerambursabile alocate organizaţiilor societăţii civile acreditate, care desfăşoară activităţi de asistenţă socială. În timp ce în 2007 s-a alocat 110.000 lei în acest scop, anul acesta am reuşit să mărim suma la un milion de lei”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, într-un comunicat de presă.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.