SOCIAL 7 martie 2019

Consilierii școlari și profesorii logopezi intră în grevă de avertisment

de Daniela Luca | 1339 vizualizări

Cadrele didactice din cadrul CJRAE Covasna sunt nemulțumite de lacunele legislative din învățământ

Nedreptățile din sistemul de învățământ îi determină pe consilierii școlari și profesorii logopezi din cadrul Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională (CJRAE) Covasna să intre în data de 7 martie a.c. în grevă de avertisment și să se alăture astfel colegilor din țară care au decis, la rândul lor, să ia atitudine.

Angajații CJRAE Covasna își vor întrerupe joi, 7 martie între orele 10:00-12:00, programul de lucru în semn de protest. Cadrele didactice doresc în acest fel să tragă un semnal de alarmă față de situația actuală din învățământ.

„Principala nemulțumire a cadrelor didactice constă în faptul că în luna ianuarie nu au primit sporul de suprasolicitare (10%), deși conform legii sunt cadre didactice, iar anul trecut dintr-un program care calculează salariile, deci fără nici o modificare legislativă, fără nici o adresă din partea Ministerului, a fost scos sporul de educație specială (15%), la personalul didactic auxiliar, însemnând secretariat, contabilitate și asistență socială”, ne-a spus directorul CJRAE Covasna, Szőcs A. Levente.

Pe lângă acordarea și reacordarea acestor sporuri, se dorește și recunoașterea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Covasna ca instituție de învățământ special integrat.

Protestele similare au început de luni, 4 martie, în Timiș, Arad, dar și în alte județe din țară.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.