SOCIAL 7 martie 2022

Concursul „Prevenirea violenței psihologice (bullying)” și-a desemnat câștigătorii

de Covasna Media | 1018 vizualizări

Școala Gimnazială nr. 1 Zăbala a fost desemnată câștigătoare la concursul demarat în cadrul Proiectului pentru reducerea violenței fizice și psihologice din unitățile de învățământ preuniversitar - etapa județeană. 

Odată cu începerea semestrului II al anului școlar în curs, Inspectoratul de Poliție Județean Covasna, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Covasna, a demarat Proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice din unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza județului Covasna. În cadrul acestui proiect au fost înscrise patru astfel de unități, după cum urmează:

  • Liceul de Arte „Plugor Sandor” din mun. Sfântu Gheorghe;
  • Școala Gimnaziala „Varadi Jozsef” din mun. Sfântu Gheorghe;
  • Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din oraș Întorsura Buzăului;
  • Școala Gimnazială nr. 1 din com.  Zăbala.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Violenței în unitățile de învățământ, aniversată la data de 31 Ianuarie a.c., a fost lansat un concurs demarat în cadrul proiectului sus-menționat, concurs ce consta în elaborarea unor materiale informativ – preventive pe tema ”Prevenirea violenței psihologice (bullying)”. Concret, elevii au avut de conceput un afiş (format 100 x70 cm) şi un clip video (durata de maxim 3 minute) care să transmită mesaje de descurajare a violenţei de tip bullying.

Concursul s-a adresat tuturor claselor de gimnaziu din unitățile școlare implicate, materialele realizate fiind rezultatul efortului întregului colectiv de elevi, care au fost coordonaţi în acest scop de către profesorii diriginţi. Astfel, fiecare clasă de elevi a realizat câte un set de materiale cu specificațiile descrise mai sus. 

La nivelul fiecărei şcoli a fost desemnată câştigătoare o singură clasă, în continuare aceasta reprezentând școala la faza județeană. 

În baza votului reprezentanţilor instituţiilor partenere în proiect, clasamentul la nivel județean se prezintă astfel:

Premiul IȘcoala Gimnazială nr. 1 din com.  Zăbala - clasa a VII-a A;

Premiul II - Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din oraș Întorsura Buzăului- clasa a V-a B;

Premiul III - Școala Gimnaziala „Varadi Jozsef” din mun. Sfântu Gheorghe - clasa a VI-a A;

Mențiune - Liceul de Arte „Plugor Sandor” din mun. Sfântu Gheorghe.

Premiile au fost acordate cu sprijinul partenerilor implicați în proiect, și anume:

  • Primăria mun. Sfântu Gheorghe;
  • Primăria oraș Întorsura Buzăului;
  • Primăria com. Zăbala.

Având în vedere clasamentul de mai sus, școala desemnată câștigătoare la nivelul județului Covasna, mai exact Școala Gimnazială nr. 1 Zăbala va participa la o etapă de selecţie la nivel naţional, alături de toate şcolile desemnate câştigătoare de la nivelul fiecărui judeţ. Etapa națională urmează să se desfășoare la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române la data de 25 Martie 2022 cu ocazia aniversării Zilei Poliției Române.

Pe această cale felicităm elevii și cadrele didactice pentru implicare și mulțumim partenerilor pentru sprijinul acordat.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna vor continua activitățile preventive în cadrul Proiectului pentru reducerea violenței fizice și psihologice de la nivelul unităților de învățământ.

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.