SOCIAL 15 mai 2019

Concurs pentru pescarii amatori ca să ajute un copil bolnav

de Iulia Drăghici - Taraș | 772 vizualizări

Competiția de la Sfântu Gheorghe generează fonduri pentru ajutorarea fetiței din Zăbala, bolnavă de cancer

Asociația L.A.B. Életmentő Kupakok din Sfântu Gheorghe organizează duminică, pe 19 mai, începând cu ora 9:00, a treia ediție a concursului anual de pescuit. Evenimentul va avea loc pe lacul din spatele Benzinăriei Petrom, de la ieșirea din oraș. Participarea se face pe bază de taxă, de 60 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii. Toți banii strânși în urma concursului vor ajuta la salvarea unui copil bolnav de cancer.

Înscrierile se pot face la magazinul de pescuit Lamacarp (Dálnoki Laci, strada Grigore Bălan), la Bács Emese (tel: 0755 265 752), dar și înainte de începerea evenimentului, la fața locului.

Evenimentul este unul de caritate, astfel că toate fondurile strânse vor fi folosite pentru ajutorarea fetiței din Zăbala, Bende Dorottya de 4 ani, diagnosticată la începutul acestui an cu o tumoare canceroasă (Neuroblastom).  

Participanții pot să se bucure de pescuit, mai ales că în această perioadă este prohibiție, deci nu au voie în alte locuri. Astfel, noi le dăm o șansă să se bucure de hobby-ul lor, dar în același timp să ajute și un copil bolnav să trăiască. Toți participanții vor primi și de mâncare după concurs, dar și premii, cupe, medalii și diplome. Cu toate că este un concurs de caritate, noi ținem să facem în așa fel încât să fie o competiție adevărată”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, președintele Asociației L.A.B. Életmentő Kupakok din Sfântu Gheorghe, Bács Emese, organizatorul principal al evenimentului.

Aceeași asociație a organizat și alte campanii pentru micuța covăsneancă în aprilie cu donații în bani, dopuri de plastic sau alte bunuri care au putut fi valorificate prin licitațiile online.

Starea micuței este încă dificilă, ne-a mai spus Bács Emese, care a punctat că părinții și medicii încă așteaptă rezultatele unor analize amănunțite, dar și că fetița se simte rău, chiar și în urma unei prime intervenții chirurgicale. Cert este că orice bănuț îi poate fi de folos fetiței din Zăbala, care merită să se bucure de o copilărie normală.

Concursul de pescuit se află la a treia ediție. În prima ediție, evenimentul a generat astfel donații de peste 1.400 de lei, iar cu ocazia celui de-al doilea eveniment, peste 2.000 de lei au ajuns la persoane aflate în dificultate.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.