SOCIAL 17 decembrie 2021

Com’ON Sepsi: Programul se încheie cu treizeci de inițiative realizate

de Covasna Media | 1056 vizualizări

S-a încheiat a treia ediție a programului Com’ON Sepsi organizat în sprijinul inițiativelor de tineret. Activitățile comunitare derulate între 20 septembrie și 12 decembrie au avut un mare impact asupra orașului Sfântu Gheorghe și în contextului epidemiologic, implicând aproape o mie de participanți și organizatori voluntari în total.

Asociația Culturală și de Tineret Prospero, în parteneriat cu Grupul PONT și cu sprijinul Băncii Comerciale Române (BCR) și al Municipiului Sfântu Gheorghe, a lansat cea de-a treia ediție a programului în septembrie, care a devenit un element important în viața comunității locale, prin oferirea unui cadru pentru realizarea unor idei și propuneri venite din partea unor grupuri de tineri cu diferite arii de interes.

După lansarea în 2019, următoarele două ediții succesive ale Com’ON Sepsi au avut loc într-un cadru epidemiologic restrictiv, rezultând provocări continue pentru inițiatorii tineri. Anul 2020 a fost un succes datorită adaptabilității echipelor, în timp ce ediția 2021 a fost derulată folosind soluții alternative deja cunoscute, cu un total de 30 de acțiuni realizate online și offline.

Printre inițiativele câștigătoare prin votul publicului, programele pentru copii au avut un rol important, astfel încât familiile tinere au avut ocazia să se alăture la peste zece inițiative în perioada septembrie-decembrie. În plus, cu sprijinul programului Com’ON Sepsi au fost implementate șase acțiuni pentru promovarea unui stil de viață sănătos, precum și peste zece acțiuni creative, de consolidare a competențelor și de îmbunătățire a mediului.

„Ne bucurăm că tinerii din Câmpul Frumos și Chilieni au o prezență din ce în ce mai puternică în program pentru a dezvolta comunitatea locală. Anul acesta din cele 30 de inițiative 7 au servit comunitățile din aceste zone. Sperăm că această mobilizare va inspira și alte vecinătăți din oraș în edițiile viitoare”, a declarat Ildikó Knop, coordonatorul programului Com’ON Sepsi.

Pe lângă evenimentele comunitare, putem vedea și produse finite precum un loc de joacă și un teren de fotbal renovat, o bancă pentru scaun cu rotile, precum și diverse publicații și creații realizate. Majoritatea evenimentelor au avut loc cu participare personală, în timp ce unele inițiative au continuat să aibă loc în spațiul online.

Programul Com’ON Sepsi a fost realizat cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Sfântu Gheorghe și Banca Comercială Română (BCR), fiind organizat de Asociația Culturală și de Tineret Prospero în parteneriat cu Grupul PONT.

Comunicat de presă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.