SOCIAL 3 septembrie 2021

Com’ON Sepsi: Decizia este acum la locuitorii orașului

de Covasna Media | 765 vizualizări

Puterea de consolidare a comunității prin programul de participare a tinerilor Com’ON Sepsi era deja evidentă după primele două ediții, iar al treilea program, cel de anul acesta, a început cu un interes care le-a depășit pe cele anterioare. Peste 50 de idei au fost primite pe platforma comonsepsi.ro, iar locuitorii orașului Sfântu Gheorghe pot vota pentru inițiativele preferate în perioada 3-19 septembrie.

Detaliile programului au fost prezentate de viceprimarul Municipiului Sfântu Gheorghe, Vargha Fruzsina, și președintele Asociației Culturale și de Tineret Prospero, Farkas András, în cadrul unei conferințe de presă. 

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani au depus propuneri de programe și activități culturale, sociale, creative și de altă natură, pentru a căror implementare pot primi sprijin financiar de până la 2.600 de lei, în cadrul proiectului Com’ON Sepsi.

Ideile depuse până la 31 august se includ în următoarele teme: comunitate, stil de viață, mediu de viață, cunoștințe, creație. Cele 47 de inițiative care îndeplinesc cerințele tehnice vor fi disponibile pentru votul publicului pe www.comonsepsi.ro începând cu seara zilei de vineri, 3 septembrie.

„Ne-am dori ca un număr cât mai mare de locuitori din Sfântu Gheorghe să își exprime părerea asupra inițiativelor și să participe la votul publicului, întrucât Com'ON Sepsi reprezintă o oportunitate de a pune în valoare și stimula energiile creative ale tinerilor, iar inițiativele implementate vor face ca echipele participante să se simtă mai mult ca aparţinând şi contribuind la viaţa din oraș” - a declarat viceprimarul Vargha Fruzsina. De asemenea, a subliniat că programul este important pentru că este o oglindă pentru administrația orașului, arătând ce grupuri sunt reprezentate cu ce fel de inițiative, ceea ce poate ajuta municipalitatea să lucreze cu tinerii în viitor. 

„Anul acesta, la Sfântu Gheorghe, au fost depuse la apel cu 15% mai multe inițiative decât anul trecut, ele sunt firești și autentice. Pe lângă faptul că oferă echipelor posibilitatea de a pune în aplicare inițiativele, programul permite municipalității să se apropie de tineri și are un impact pozitiv asupra comunității”, a declarat președintele Asociației Culturale și de Tineret Prospero, Farkas András.

Fondul de premiere este de 83.200 de lei, astfel că 32 de inițiative vor fi premiate, din care câte trei în două categorii speciale: tineri cu oportunități reduse, din zone defavorizate, și tinerii din categoria de vârstă 14-17 ani. Inițiativele au fost propuse de grupuri informale de cel puțin 3 membri cu condiția că participarea la programe trebuie să fie gratuită și deschisă.

Propunerile considerate eligibile prin evaluare tehnică intră astfel într-un proces de clasificare prin intermediul unui vot public al locuitorilor care trăiesc, lucrează sau studiază în Sfântu Gheorghe. Acum este rândul publicului să-și exprime opinia prin vot!

Oricare persoană cu un cont activ de Facebook poate să-și exprime votul în cadrul procesului participativ Com’ON Sepsi. Dacă o persoană nu are încă un cont, își poate crea unul și în perioada derulării votului. O persoană poate să voteze un număr maxim de 10 inițiative. O inițiativă nu poate primi mai mult de un vot din partea unei persoane, iar un vot deja exprimat nu mai poate fi retras. 

Inițiativele urmează să fie implementate în perioada septembrie-noiembrie. Mai multe detalii găsiți pe pagina comonsepsi.ro.

Com’ON Sepsi se realizează cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Sfântu Gheorghe și Banca Comercială Română (BCR), fiind organizat de Asociația Culturală și de Tineret Prospero în parteneriat cu Grupul PONT.

Sursa: comunicat Primăria Sfântu Gheorghe

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.