SOCIAL 23 mai 2023

Combaterea prejudecăților față de romi, tema unui concurs cu un premiu de 5.000 de lei

de Daniela Luca | 4947 vizualizări

Asociația Grup de Acțiune Locală Sepsi a lansat un concurs de creație vizuală care are ca obiectiv sensibilizarea comunității cu privire la promovarea acceptării, a respectului față de semeni, a conviețuirii dintre etnii și a empatiei, dar și a combaterii mentalității discriminatoare. Câștigătorul va primi un premiu în valoare de 5.000 de lei, iar lucrarea va fi afișată pe un panou publicitar. Înscrierile se fac până pe 31 mai.

Se acceptă lucrări realizate prin diferite tehnici în format digital. Lucrările pot conține imagine și/sau text. Nu sunt acceptate proiecte care conțin aplicații 3D pe panoul publicitar, se arată în regulamentul concursului. Cele mai bune trei lucrări vor obține premii bănești, între 5.000 și 2.500 de lei.

„Lansăm un concurs de creație vizuală pentru realizarea afișelor de tip billboard care transmit mesaje de sensibilizare. Cele mai bune trei lucrări vor primi premii bănești și vor fi amplasate pe billboard-urile aflate în hotarele orașului Sfântu Gheorghe. Restul lucrărilor vor fi supuse votului publicului, iar creația cu cele mai multe like-uri va fi transformată în abțibilduri care vor fi distribuite pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe pe durata campaniei de sensibilizare”, transmit reprezentanții GAL Sepsi.

În regulament se mai arată că un autor poate trimite mai multe lucrări, însă acestea să fie proiecte diferite, nu mai multe variante ale aceluiași proiect.

Lucrările pot fi trimise până pe 31 mai, ora 23:59. Jurizare și alegerea proiectelor câștigătoare va avea loc între 1 și 5 iunie, iar pe 6 iunie se vor afișa primele rezultate. Apoi, până pe 21 iunie, publicul va avea ocazia să voteze lucrarea preferată, urmând ca pe 23 iunie să se anunțe câștigătorii.

Lucrările din cadrul campaniei de sensibilizare vor fi expuse pe panourile publicitare între 1 iulie și 31 august.

Se vor acorda și trei premii ale publicului. Acestea constau în realizarea unui set de 500 de abțibilduri, dintre care 100 îi revin autorului, iar 400 vor fi distribuite pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe pe durata campaniei de sensibilizare.

Detalii suplimentare despre concurs și proiect se găsesc pe pagina de web www.galsepsi.ro și pe pagina de Facebook GalSepsi.

Pentru toate întrebările referitoare la concurs, participanții pot contacta organizatorul prin adresa de email info@galsepsi.ro.

Concursul se desfășoară în cadrul proiectului cultural întitulat „pRObleMĂ?”: Proiect de sensibilizare împotriva prejudecății față de romi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.