SOCIAL 1 septembrie 2022

CJ a distribuit ghiozdane şi rechizite şcolare pentru elevii care intră în clasele pregătitoare

de Agerpres | 955 vizualizări

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Covasna a distribuit, miercuri, 2.148 de ghiozdane echipate cu rechizite pentru elevii care intră în acest an şcolar în clasele pregătitoare.

Preşedintele CJ, Tamás Sándor, a precizat că programul „Primul ghiozdan” a fost iniţiat în urmă cu zece ani, iar până acum peste 21.000 de copii au primit gratuit ghiozdane în prima zi de şcoală.

În cadrul întâlnirii avute cu conducerea Inspectoratului Şcolar Covasna şi cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţ, acesta a amintit că CJ finanţează, printre altele, mai multe programe pentru reabilitarea infrastructurii şcolare şi pentru sprijinirea elevilor cu rezultate bune la învăţătură.

„În mediul rural avem un program de 1 milion de lei pentru reabilitarea şcolilor şi grădiniţelor (...), avem un program pentru reabilitarea şi dotarea căminelor culturale din mediul rural, avem un program de construire de terenuri de joacă în mediul rural şi avem programul After school la care participă peste 600 de elevi din judeţ. Iar anul acesta reluăm programul care, din cauza pandemiei, doi ani a stat, adică avem o alocare de buget pentru toţi elevii care au câştigat la olimpiadele judeţene locurile 1, 2 şi 3 şi, desigur, şi sprijin financiar pentru profesorii care au contribuit la succesul elevilor. (...) Programul ‘Primul ghiozdan’ se află la cea de-a zecea ediţie. În cei zece ani de zile am avut peste 21.000 de elevi care au început şcoala. Anul ăsta avem 1.079 fete şi 1.069 băieţi, în total 2.148 elevi aflaţi la început de drum, care primesc ghiozdane şi rechizite. (...) Anul acesta cei mai mulţi elevi, 154, încep clasa pregătitoare la Şcoala ‘Romulus Cioflec’ din Araci, aşa cum a fost şi anul trecut, dacă nu mă înşel, iar cei mai puţini, la Oituz, doi elevi”, a declarat preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor.

Pentru continuarea programului „Primul ghiozdan”, CJ Covasna a alocat în acest an 160.000 de lei din bugetul judeţului.

„Programul ‘Primul ghiozdan’ este unul dintre cele mai populare proiecte ale noastre de sprijinire a familiilor. În ultimii ani, atât copiii, cât şi părinţii au aşteptat cu nerăbdare acest moment, deoarece, pe lângă faptul că alegem cele mai noi şi mai moderne modele de ghiozdane, familiile sunt scutite de o parte din costurile pe care le presupune începerea şcolii. Credem că şi în acest an campania de susţinere a celor mai mici şcolari va fi un succes, astfel încât începerea şcolii să nu fie o povară pentru familiile lor, care în această perioadă dificilă o duc şi mai greu, ci să se contureze mai degrabă ca o şansă pentru toţi copiii de a porni de la acelaşi nivel cu colegii lor”, a mai spus Tamás Sándor.

Sursa foto: Tamás Sándor/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.