SOCIAL 15 decembrie 2022

Cinci familii din zona Baraoltului vor primi câte 300 de lei din fondul comunitar

de Daniela Luca | 726 vizualizări

Tot în cadrul acțiunii, copiii de la Grădinița Cimbora vor primi pachete cu dulciuri 

Fundația Comunitară Covasna va acorda, săptămâna viitoare, câte 300 de lei unui număr de cinci familii din zona Baraoltului care au solicitat acest ajutor. Banii pot fi cheltuiți pentru necesitățile curente ale beneficiarilor, spun reprezentanții Fundației Comunitare Covasna, care au precizat totodată că fondul alocat pentru această acțiune a fost de 6.000 de lei. Suma ar fi de ajuns așadar pentru 20 de familii, însă, pentru că s-au înscris doar cinci, restul banilor vor fi cheltuiți pe pachete cu dulciuri care vor fi acordate copiilor de la Grădinița Cimbora din Baraolt. 

„Am lansat un nou proiect pentru familiile în nevoie, având în vedere aceste condiții cu ridicarea prețurilor la energie și la altele. Ne-am gândit ca din fondul comunitar să acordăm o contribuție, în ajunul Sărbătorilor, familiilor în nevoie. Astfel, familiile care s-au înscris vor primi un sprijin de câte 300 de lei pe care pot să îi cheltuiască pe cadouri sau pe alte necesități. S-au înscris cinci familii și săptămâna viitoare, miercuri, o să avem un mic eveniment pentru înmânarea acestor contribuții din fondul comunitar. Două familii sunt din Baraolt și trei din împreujurimi, din mediul rural, pentru că partenerul principal este o firmă din Baraolt și programul funcționează în cinci magazine. Astfel, anual se strâng cam 10.000 de lei cu ajutorul cardurilor comunitare și din acești bani am dori să reinvestim în comunitatea de acolo. Este un principiu – de unde provin aceste sume, acolo să fie reinvestite”, ne-a declarat vineri directoarea Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Organizatorii spun că, deși au încercat să promoveze acțiunea, interesul familiilor nevoiașe nu a fost atât de mare pe cât se așteptau. 

„Nu știm de ce s-au înscris atât de puține familii. Am promovat această oportunitate, dar cred că nu a ajuns vestea la oameni. Pentru cele cinci familii însă este o mare bucurie acest ajutor. Cei 4.500 de lei rămași vor fi folosiți pentru a cumpăra pachete de dulciuri pentru copiii din Grădinița Cimbora”, a mai spus Bereczki Kinga. 

Fundaţia Comunitară Covasna a fost înfiinţată la iniţiativa unor întreprinzători locali şi lideri de organizaţii civile, care şi-au propus să creeze un fond de dezvoltare a comunităţii locale şi să investească resursele în domenii importante, precum educaţie, sănătate, cultură, economie şi sport.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.