SOCIAL 15 mai 2023

Cei mai devotați membri ai Crucii Roșii, sărbătoriți în cadrul Galei Voluntarilor

de Daniela Luca | 35196 vizualizări

Crucea Roșie Română Filiala Covasna a sărbătorit voluntariatul și rezultatele obținute în ultimii trei ani de cei care au pus în prim plan binele altora. Gala Voluntarilor, eveniment în cadrul căruia au fost premiați cei mai activi tineri din cadrul organizației, respectiv voluntarii din Sfântu Gheorghe și orașul Covasna, a avut loc vineri, 12 mai, la Restaurantul Orhideea din reședința de județ. 

Gala Voluntarilor se organizează din 2010, iar în cadrul acestui eveniment sunt recunoscute și apreciate mai mult decât de obicei efortul, dedicația și devotamentul celor mai activi membri din organizație. 

„Cu prilejul Zilei Mondiale a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii, care se sărbătorește pe 8 mai, am marcat Gala Voluntarilor, ediția 2023, pe o perioadă de trei ani. Deci din anul 2021 până în 2023, s-au însumat orele de voluntariat, pentru că, odată cu izbucnirea pandemiei, nu am avut posibilitatea să organizăm acest eveniment. Și, din acest motiv, a fost un moment mai deosebit în viața voluntarilor. Au participat aproximativ 50 de voluntari activi din orașele Sfântu Gheorghe și Covasna. Am avut discursuri festive, după care a urmat o cină împreună cu voluntarii și, la final, am încheiat evenimentul cu o petrecere”, ne-a spus coordonatoarea voluntarilor, Opra Zsófia-Szende. 

Conform acesteia, numărul orelor de voluntariat efectuate în total în cei trei ani de activitate a trecut de 7.000.

Binemeritatul titlu de „Voluntarul Anului” a fost atribuit tinerelor Pitlák Szabina Hilda și Ormai Ivett. 

„Ele au fost cele mai active voluntare. Au adunat cele mai multe ore de voluntariat. Aproape că nu am avut niciun eveniment unde n-au fost prezente. În orașul Covasna, Földes Karola a fost numită cea mai activă voluntară, iar Kelemen Florin a primit o distincție de onoare pentru devotament și implicare pe durata anilor. Fiecare voluntar a primit o diplomă și o cană, iar voluntarii vechi au primit căni personalizate”, ne-a mai spus coordonatoarea voluntarilor. 

Și ea a fost premiată și felicitată pentru munca depusă de voluntarii pe care îi conduce.

Cei care se gândesc în 2023 să devină voluntari în cadrul organizației umanitare Crucea Roșie Română Filiala Covasna și să facă parte dintr-o echipă de oameni dedicați trebuie să știe că recrutările vor avea loc în luna octombrie. 

„Recrutări se vor face după începerea anului școlar. Suntem foarte bucuroși că din an în an ne crește numărul voluntarilor și reușim să construim și comunitatea la nivel de Sfântu Gheorghe și la nivel județean. Ne bucurăm foarte mult că tinerii ne aleg și ne caută, că sunt deschiși față de sfera nonguvernamentală și față de comunitate”, a mai spus Opra Zsófia-Szende. 

În prezent, în județul Covasna sunt circa 100 de voluntari activi ai Crucii Roșii. Cel mai tânăr are 14 ani, iar cel mai în vârstă 42. 

La evenimentul organizat în 2019, titlul de „Voluntarul Anului” și medalia de aur au fost atribuite voluntarei Delia Crintea, din Sfântu Gheorghe. Atunci, cea mai activă voluntară de la Subfiliala Covasna a fost Adriana Roxana Andrei. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.