SOCIAL 16 decembrie 2019

Cei mai dedicați voluntari de la Crucea Roșie, pe piedestalul binefacerii

de Daniela Luca | 1643 vizualizări

În 2019, tinerii din organizație au efectuat peste 12.500 de ore de voluntariat 

Crucea Roșie Română Filiala Covasna a sărbătorit voluntariatul și rezultatele obținute în ultimul an de cei care au pus în prim plan binele altora. Gala Voluntarilor, eveniment în cadrul căruia au fost premiați cei mai activi tineri din cadrul organizației, respectiv voluntarii din Sfântu Gheorghe și orașul Covasna, a avut loc sâmbătă, 14 decembrie, la casa Míves, lângă sediul organizației. 

Încă din 2010, nu a trecut nici un an fără ca reprezentanții Crucea Roșie Română Filiala Covasna să nu organizeze Gala Voluntarilor, eveniment în care sunt recunoscute și apreciate mai mult decât de obicei efortul, dedicația și devotamentul celor mai activi tineri din organizație. 

Binemeritatul titlu de „Voluntarul Anului” și medalia de aur au fost atribuite voluntarei Delia Crintea. Tânăra a efectuat 478 de ore de voluntariat în 2019, cu peste 120 de ore mai mult decât anul trecut. 

„Premiul în sine nu a însemnat chiar atât de mult pentru mine. Adevărul este  că mi-am dorit această medalie însă doar ca simbol. Am reușit și în acest an, cu rezultate mai bune chiar, doar datorită faptului că iubesc ceea ce fac și de asemenea, consider că este datoria noastră, a tinerilor, să intervenim activ în comunitate”, ne-a spus Delia Crintea.

Pitlák Szabina Hilda, cu 431 de ore de voluntariat, a obținut titlul de „Voluntarul Anului” și medalia de argint, iar bronzul a ajuns la Bedő Rebeka (389 ore de voluntariat) și Karácsony Levente (380 de ore de voluntariat). 

Și cei mai activi voluntari de la Subfiliala Covasna au fost premiați pentru efortul depus. Astfel, ca și anul trecut, titlu de „Voluntarul Anului” și medalia de aur au încununat munca Adrianei Roxana Andrei (166 de ore de voluntariat), iar argintul i-a fost atribuit lui Manea Vlad (124 de ore de voluntariat). Costea Georgian, cu 82 de ore petrecute pentru binele celor nevoiași, a obținut bronzul. 

„La Covasna momentan sunt 36 de membri. Eu sunt voluntar de cinci ani, iar Georgian de trei ani. El a fost lider de echipă, dar acum am preluat eu pentru că el este în clasa a XII-a și e greu să se împartă. Datorită organizației Crucea Roșie ne-am gândit să ne îndreptăm ambii spre medicină. Acest vis a venit pe parcurs”, ne-a spus Adriana Roxana Andrei. 

Ca și până acum, în acest an sufletele blânde îmbrăcate în roșu au fost alături de cei nevoiași. Numărul orelor de voluntariat efectuate în total (12.528), este în ușoară scădere comparativ cu anul trecut (13.055), însă chiar și așa, coordonatoarea voluntarilor, Opra Zsófia-Szende, spune că 2019 a fost un an cu multe realizări și împliniri. Și ea a fost premiată și felicitată pentru munca depusă de voluntarii pe care îi conduce. 

Din totalul orelor de voluntariat în folosul comunității, 724 de ore au fost efectuate de cei de la Subfiliala Covasna. 

Cei care se gândesc în 2020 să devină voluntari în cadrul Crucea Roșie Română Filiala Covasna și să facă parte dintr-o echipă de oameni dedicați, trebuie să știe că recrutările vor avea loc în luna iunie. 

„Este simplu: ne vedem personal la sediul Crucea Roșie, candidații completează un formular de participare, după care efectuează voluntariat/timp de probă, iar dacă ei simt că li se potrivește, încheiem contract de voluntariat”, ne-a spus Opra Zsófia-Szende. 

În prezent, în județul Covasna sunt circa 80 de voluntari activi ai Crucii Roșii.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.