SOCIAL 15 decembrie 2017

Ce trebuie făcut în cazul parcărilor ocupate abuziv

de Iulia Drăghici - Taraș | 1506 vizualizări

Pe locurile de parcare publice „parchează cel care ajunge primul și nu cel care pune ceva acolo primul”, spune primarul Antal Árpád

Lupta pentru a ocupa un loc de parcare cât mai aproape de casă, amplificată de creșterea numărului de mașini, dă naștere unor inovații când vine vorba de rezervarea prealabilă. Fie că este vorba despre butuci, biciclete, găleți și alte mijloace improvizate, sunt cetățeni care nu se dau înlături de la nimic în disperarea de a avea un loc de parcare, chiar și cu riscul de a încălca legea.  

„Unii șmecheri își rezervă locul de parcare cu găleți, butuci, biciclete”, ne-a spus prin intermediul rețelei de socializare Facebook un cititor, precizând că a observat astfel de situații în mod frecvent în zona străzii Zefirului din Sfântu Gheorghe.

Soluția: se apelează Poliția Locală

Întrebat despre această situație, primarul Antal Árpád a răspuns că situația este cât se poate de simplă și a oferit și soluția care va putea îndrepta problema:

„Situația este destul de simplă. De aceea am instituit acest sistem de parcare cu locuri rezervate pentru ca în momentul în care cineva licitează și câștigă un loc de parcare și plătește o sumă nu foarte însemnată pentru municipalitate, să aibă un loc de parcare.  Tot ce înseamnă alte locuri de parcare sunt locuri libere, care pot fi folosite de oricine. Practic, parchează cel care ajunge primul și nu cel care pune ceva acolo primul. În aceste situații, persoanele care văd că se întâmplă așa, să apeleze la Poliția Locală”, a declarat primarul Antal Árpád joi, în cadrul unei conferințe de presă, context în care a anunțat și majorări la taxele pentru parcare.

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.