SOCIAL 4 mai 2020

CCI Covasna a solicitat unităților de cazare din Sfântu Gheorghe să vină în sprijinul medicilor

de Daniela Luca | 2479 vizualizări

Adresa nu a primit niciun răspuns 

Camera de Comerț și Industrie Covasna a formulat o adresă proprietarilor unităților de cazare din Sfântu Gheorghe și din apropiere prin care i-a îndemnat să pună la dispoziția medicilor și personalului auxiliar din cadrul Spitalului Județean spațiile neutilizate în această perioadă. 

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Covasna, Edler András-György, a precizat în cadrul unei conferințe de presă că a transmis această adresă unui număr de aproape 20 de unități de cazare din Sfântu Gheorghe și din apropiere, prin care a solicitat ca acestea să vină în sprijinul personalului medical care dorește să își protejeze familiile de o posibilă infectare. 

„Noi ca și Cameră de Comerț am făcut o adresă către cei care dețin capacități de cazare în Sfântu Gheorghe și în împrejurimi să le ofere aceste spații medicilor și cadrelor din spital pentru ca aceștia să se poată cumva izola de restul familiei, pentru că la fiecare le-a fost frică să stea cu familia, indiferent dacă au fost sau nu infectați. Din păcate, asta m-a durut puțin în ghilimele că nu am primit niciun răspuns la solicitarea noastră. Nimeni din cei care sunt în domeniul acesta al turismului, pensiunilor, hotelurilor, n-a venit să zică – da, într-adevăr uite am două camere și le ofer medicilor din spitalul din Sfântu Gheorghe. Ăsta a fost un lucru puțin dureros, dar asta este. Presupun că tot din cauza fricii acei întreprinzători care au astfel de capacități de cazare s-au temut că virusul se va instala în pensiunea lor sau că oamenii vor zice că au stat acolo oameni infectați și nu vor merge acolo pentru a-și petrece timpul liber. Presupun că asta stă în spatele acestui lucru”, a spus Edler András-György. 

Acesta  a precizat de asemenea că apelul a fost făcut public și pe Facebook, însă nici așa nu a primit niciun răspuns pozitiv. 

Preşedintele Asociaţiei Unităţilor Hoteliere şi Restaurante din Sfântu Gheorghe (SVESZ), Kovács István, ne-a declarat că nu cunoaște motivele pentru care unitățile de cazare nu și-ar fi arătat deschiderea în ceea ce privește propunerea CCI Covasna. Acesta a precizat totuși că e posibil ca în această perioadă majoritatea proprietarilor de hoteluri și pensiuni să fie ocupați cu renovarea spațiilor de cazare și cu pregătirea acestora pentru momentul în care se vor întoarce turiștii. 

Pe de altă parte, autoritățile județene au găsit o modalitate de a-i sprijini pe cei din prima linie, astfel încât lupta împotriva coronavirusului să nu îi implice și pe cei dragi ai lor. Astfel, Consiliul Județean Covasna a pus la dispoziție, în mod gratuit, cele 30 de camere ale Centrului de Educație a Adulților din Arcuș, pentru personalul Spitalului Județean și cel din Serviciul de Ambulanță, pentru cei care prezintă un risc ridicat de infecție și ar dori să-și protejeze membrii familiei, stând separat în perioada pandemiei. 

De asemenea, la mijlocul lunii trecute,  Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sfântu Gheorghe a decis ca Hotelul Sportiv de lângă Stadionul Municipal să fie utilizat pentru cazarea personalului medical din cadrul Spitalului Județean depistat pozitiv cu noul coronavirus. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.