SOCIAL 20 decembrie 2019

Casă protejată pentru victimele violenței domestice

de Iulia Drăghici - Taraș | 2468 vizualizări

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna a anunțat că la Sfântu Gheorghe se va construi o casă protejată pentru victimele violenței domestice. 

 „Proiectul are ca scop dezvoltarea unei rețele de 42 de case locuințe protejate la nivel național. În județul Covasna va fi înființată o asemenea casă. În momentul de față avem un Centru de primire în regim de urgență pentru victime ale violenței în familie. Acest centru poate să ofere servicii pentru o perioadă de 60 de zile. Diferența dintre centrul de urgență și Casa Protejată este că în casele protejate se poate sta până la un an de zile”, a declarat, într-o conferință de presă, directoarea DGASPC Covasna, Vass Maria. 

Aceasta a spus că această casă va fi construită în orașul Sfântu Gheorghe, însă că locația exactă este una secretă. Locuința protejată va putea găzdui în total șase persoane. 

Anual, la DGASPC Covasna ajung până la 25 de cazuri cu victime ale violenței domestice, femei, dar și bărbați.  

Locuința protejată va ajuta mult mai mult persoanele respective, pentru că pot sta un an de zile și o să aibă posibilitatea să participe la diferite cursuri de formare, eventual, dacă nu au o pregătire necesară pentru a lucra undeva pentru a găsi un loc de muncă”, a mai explicat directoarea DGASPC Covasna. 

DGASPC este partener în acest proiect, acesta fiind desfășurat la nivel național de Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.