SOCIAL 22 martie 2018

Carte de povești scrisă despre copii cu dizabilități, lansată în premieră la Zăbala

de Iulia Drăghici - Taraș | 1212 vizualizări

Autorii sunt copii din zona Târgu Secuiesc și localitățile din împrejurimi

Mai mulți copii din Târgu Secuiesc și din satele din împrejurimi, care desfășoară activități în cadrul organizației KreaKids Stúdió, devin sâmbătă, 24 martie a.c., oficial autorii unei cărți de povești despre copiii cu dizabilități. Volumul numit „Nu mai puțin, mai mult” va fi lansat la Castelul Mikes din Zăbala, începând cu ora 17:00.

Lansarea cărții „Nu mai puțin, mai mult” vine în continuarea acțiunii din decembrie anul trecut de la Târgu Secuiesc. Aceiași copii care atunci au fost personajele centrale într-un eveniment de modă cu și pentru persoane cu dizabilități devin sâmbătă autorii unui volum de povești pentru copii.

Accesul la eveniment se face pe bază de bilet care costă 20 de lei pentru adulți, dar este gratuit pentru copii. Banii strânși în acest fel vor fi utilizați în activitățile Asociației Pro Pectus din Târgu Secuiesc.

În cadrul activității va avea loc și o expoziție de fotografii realizate de Datki Gyögygyike. Ilustrațiile din cartea care va fi lansată sâmbătă au fost realizate de Erőss Sándor.

Unul din scopurile evenimentului este strângerea de fonduri pentru asociație. Un alt scop este de a arăta valorile ascunse ale copiilor cu dizabilități prin ochii copiilor și adulților obișnuiți. Cărțile vor fi distribuite la eveniment, pentru moment în limba maghiara, dar este în pregătire și ediția în limba română și engleză. Daca cineva vrea să ajute, poate să doneze pentru Centrul de zi, iar în schimb va primi o carte. Cine dorește, poate să o comande și prin intermediul paginilor de Facebook ale Asociațiilor Pro Pectus și KreaKids”, a declarat pentru „Observatorul de Covasna” reprezentantul Asociației Pro Pectus,  Sütö Mária Rita.

Acțiunea este organizată de Asociația Pro Pectus, KreaKids Stúdió, Castelul Mikes Zabola Estate Transilvania și Datki Photos.

Asociația Pro Pectus este renumită în Târgu Secuiesc și în localitățile din împrejurimi datorită activităților de prevenție și terapie pe care le desfășoară atât cu copii, cât și cu vârstnici.

„Avem kinetoterapie, Pilates  - și pentru vârstnici, terapie logopedică, psihoterapie pozitivă, dans,  terapia tulburărilor de învățare, activități ludice pentru preșcolari și școlari mici în limba română. În prezent suntem 7 voluntari care lucrează cu un număr variabil de clienți. Mai participăm și la evenimente organizate de alte organizații, mai ales de Fundația Pro Sanitate, evenimente la care organizam activități practice atractive pentru copii”, ne-a mai spus reprezentanta Asociației Pro Pectus.

Evenimentul de sâmbătă de la Castelul Mikes din Zăbala este deschis tuturor persoanele interesate. Detalii despre activitate pot fi găsite pe pagina de Facebook a evenimentului, „Nem kevesebb, több! // Nu mai puțin, mai mult!”.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.