SOCIAL 11 iunie 2020

Caritas va relua, în grupuri mici, activitățile cu copiii defavorizați din județ

de Daniela Luca | 1433 vizualizări

„Ei sunt foarte receptivi și abia așteaptă”

Există și copii care se bucură atunci când trebuie să își facă temele sau când primesc diverse  sarcini. Este vorba despre 150 de micuți din județul Covasna care trăiesc în condiții precare. Caritas va relua activitățile socio-educaționale cu ei, însă în grupuri mai mici decât de obicei. 

Organizația Caritas va relua activitatea în Centrele de Zi din Örkő și din Ojdula, acolo unde, înainte de pandemie, aproximativ 100 de copii participau la diverse activități educaționale. Pe lângă ei, alți aproximativ 50 de copii mai puțin norocoși din Lisnău, Ozun și Zăbala se vor putea bucura din nou de exercițiile și joculețele pregătite de Caritas. 

„În curând am dori să reîncepem activitățile în centrele de zi de la Ojdula și Örkő. Vom începe activitățile în grupuri mici, până la cinci copii maxim, respectând toate normele care există în ceea ce  privește prevenirea virusului.  Sunt activități specifice Centrelor de Zi, asta înseamnă că avem diferite activități socio-educaționale. Noi ne axăm mai mult pe dezvoltarea personală și socială a copiilor, dar oferim ajutor și cu lecțiile pe care le au”, ne-a spus directoarea Caritas Covasna, Hubbes Kinga.

Pentru ca totul să se desfășoare în siguranță, au fost achiziționate 24 de dispozitive pentru măsurarea temperaturii.

Totodată, Hubbes Kinga ne-a spus că în perioada pandemiei o parte dintre activități s-au desfășurat online, însă din cauza că cei mai mulți dintre copiii cu care lucrează nu au acces la internet, aceștia nu au putut să participe. Ca să vină în ajutorul lor, reprezentanții Caritas s-au deplasat pe teren ca să le împartă sarcinile. 

„Noi am efectuat și anumite servicii și online pentru că nu aveam posibilitatea să avem aceste grupuri organizate și am transmis copiilor diferite activități, challenge-uri pe care trebuiau să le facă, deci am menținut cât de cât contactul și până acum cu ei. Marea problemă este că nu toți au acces la internet, tocmai de aceea, când s-a putut, noi ne-am deplasat personal la ei, deci am avut activități pe teren. Nu am format grupuri, ci am vizitat noi familiile și acolo am împărțit anumite exerciții, chiar și anumite lucruri de mână pe care puteau să le facă cei mici. În zonele în care lucrăm sunt foarte puțini copii care au acces la internet și de aceea o mare parte a activităților presupunea activitate pe teren”, ne-a declarat Hubbes Kinga. 

Potrivit acesteia, cei mici sunt nerăbdători și se bucură de fiecare dată când primesc o nouă sarcină. 

„Copiii așteaptă foarte mult să revenim, pentru că ei nu prea au nimic în comunitate și pentru că școala nu funcționează, mare lucru nu se întâmplă în comunitate. Ei sunt foarte receptivi la aceste activități pe care le împărțim săptămânal și pe care trebuie să le facă, iar noi verificăm și apoi iarăși le dăm alte activități. Deci sunt foarte receptivi și abia așteaptă”, a mai precizat directoarea Caritas Covasna. 

Luna aceasta toate activitățile se vor desfășura în aer liber, spun reprezentanții organizației. 

Sursă foto: Caritas Háromszéken - Caritas Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.