SOCIAL 21 noiembrie 2017

Când se aprind luminile de Crăciun la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1646 vizualizări

Autoritățile îi așteaptă pe cetățeni cu ceai cald și turtă dulce 

Decorațiunile de Crăciun din orașul Sfântu Gheorghe vor prinde viață duminică, pe 3 decembrie, de la ora 19:30. Evenimentul are loc, la fel ca în ultimii șapte ani, împreună cu aprinderea lumânării din prima duminică a Adventului.

„A devenit deja o tradiție ca în prima duminică de Advent să se aprindă luminițele decorative de Crăciun din oraș. Asemenea anilor precedenți, și anul acesta se vor utiliza decorațiunile nepompoase, obișnuite, elegante, acestea fiind amplasate chiar și în locații noi.

La aprinderea lumânării de Advent participă mai multe mii de persoane anual, devenind o importantă sărbătoare comună a comunității”, arată un comunicat de presă al autorităților locale, prin care invită toți cetățeni să li se alăture la acest eveniment special.

Activitatea va avea parte și de momente artistice. Deschiderea evenimentului o va face corul claselor IX-XII al Colegiului Székely Mikó, cu dirijoarea Dombora Anna. După binecuvântarea făcută de preotul Dávid György, primarul Antal Árpád va aprinde prima lumânare a coroanei de Advent, dând lumina mai departe persoanelor participante. 

„După  încă un spectacol oferit de Corul claselor IX-XII al Colegiului Székely Mikó, programul de șaizeci de minute se va încheia cu concertul de cobză al trupei Péntek Zsuzsa și orchestra. Organizatorii îi vor aștepta și anul acesta, cu ceai cald și turtă dulce, pe toți cei care ar dori să participe la sărbătoarea comună de Advent, împărțind și lumânări printre participanți”, transmit reprezentanții autorităților locale din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.