SOCIAL 17 decembrie 2019

Campanie de donaţii pentru cei nevoiaşi, la Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 2912 vizualizări

Activitatea face parte din programul naţional „ecOprovocarea”

Elevii clasei a IX-a A de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului și diriginta lor, profesoara Corina Niţu György, desfășoară o acțiune umanitară, în care și-au implicat și colegii din școală și comunitatea. Prima serie în care se vor împărți cadourile strânse din donații se va face miercuri, 18 decembrie a.c.. Proiectul va continua şi în primele luni ale anului viitor. Cei care vor să îi ajute, le pot duce tinerilor în continuare lucruri pe care doresc să le doneze, iar ei le vor selecta şi le vor da mai departe familiilor nevoiașe. 

Din dorința de a aduce o bucurie şi persoanelor care nu au cea mai fericită situație materială, profesoara de biologie de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, împreună cu elevii a căror dirigintă este, s-au decis să se implice pentru a reuşi să facă un bine: „Decizia de a mă implica în proiect a fost cât se poate de naturală și firească, participând cu câțiva ani în urmă la campania națională <<Shoebox>>, oarecum aveam experiența necesară și câteva idei despre cum trebuie organizate activitățile pentru a fi cât mai eficienți”, spune Corina Niţu György. 

Campania de donaţii a început acum două săptămâni şi cadourile nu s-au lăsat aşteptate, transmite coordonatoarea proiectului. „Până acum am primit în jur de 300 de articole de îmbrăcăminte, 20 de perechi de încălțăminte, jucării și cărți .De asemenea, avem multe promisiuni că elevii vor mai aduce și în zilele din săptămână viitoare donații”, a precizat aceasta. 

Totuși, cine nu reușește să se organizeze în așa fel încât să poată dona acum, în preajma Crăciunului, nu trebuie să îşi facă griji, transmite Corina Nițu György: „Campania va continua și în primele luni ale anului următor, așa că mai e o șansă pentru cei care nu au reușit să se organizeze acum.”

Cum au primit elevii ideea?

Să îți asumi un asemenea proiect nu este ușor, mai ales când ești clasa a IX-a şi încă nici nu ai reuşit să te acomodezi bine în noul loc unde vei studia patru ani. Elevii profesoarei Corina Niţu György fac excepţie în acest caz, pentru că au fost dornici de implicare de la început: „Păi de la început toți am fost de acord, adică părea ceva distractiv şi niciunul dintre noi nu a mai organizat așa ceva, așa că eram foarte încântați”, ne-a împărtășit Cristina Ioana Sima, elevă în clasa a IX-a A. 

În același timp, elevii deja se gândesc la alte proiecte la care ar mai putea participa, deoarece acesta le-a deschis „apetitul” pentru implicare: „Mă aștept ca odată cu acest proiect să ne apropiem foarte tare ca şi colectiv şi să ne deschidă apetitul pentru a participa la mai multe proiecte asemănătoare”, ne-a mai spus eleva clasei a IX-a A.

În plus, elevii au propus ca ei să doneze şi o sumă de bani, astfel să poată fi cumpărate dulciuri care vor fi donate odată cu jucăriile şi hainele pe care aceştia le-au primit de la oamenii care nu au rămas impasibili proiectului care cu siguranţă va face mulţi copii, dar şi adulţi, fericiţi.

Programul național „ecOprovocarea”

Activitatea face parte din programul național „ecOprovocarea”. Programul este dedicat profesorilor şi tinerilor liceeni care își doresc să se implice în protecția mediului prin diferite activități, scrie site-ul dedicat. Proiectul derulat de echipa de la „Eliade” intră în categoria „Târg de economie circulară”, care are ca obiectiv principal colectarea de obiecte folosite, dar funcționale și donarea lor către entități juridice în scopul refolosirii acelor obiecte. 

David Leonard Bularca

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.