SOCIAL 30 octombrie 2019

Campanie de colectare de jucării pentru copiii nevoiași

de Daniela Luca | 2865 vizualizări

Donațiile se pot face la Covasna și la Sfântu Gheorghe

Asociația GRIT strânge jucării, cărți și jocuri interactive pentru copiii mai puțin norocoși de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Covasna. Campania este menită să le aducă zâmbetul pe buze în prag de sărbători. Acțiunea „Dăruim împreună” se va desfășura în perioada 10 noiembrie – 3 decembrie. Cei interesați pot dona la Covasna și la Sfântu Gheorghe. 

Jocurile și jucăriile vor fi strânse în cutiile care vor fi amplasate la sediul Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Covasna. Acestea vor fi sortate pe categorii de vârstă și vor fi distribuite în preajma sărbătorii de Sfântul Nicolae copiilor proveniți din medii defavorizate. Acțiunea umanitară are și o componentă educativă, spune profesoara Adriana Bota. Aceasta își propune să îi responsabilizeze pe elevi, dar și pe părinții acestora, să îi facă să fie mai altruiști și mai empatici față de nevoile celor din jur. 

„Se apropie luna decembrie, o lună dedicată cadourilor și sărbătorilor de iarnă. Ne-am gândit să venim în sprijinul copiilor defavorizați și să le oferim și lor șansa de a zâmbi și de a se bucura de o jucărie. Astfel în perioada de 10 noiembrie și 3 decembrie, în Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Covasna organizăm o campanie de strângere de jucării unde copiii și părinții au posibilitatea de a dărui gândindu-se că oferă o bucurie și zâmbete și altor copii mai puțin privilegiați decât ei. Totodată, ne-am gândit că pe lângă faptul că este o acțiune umanitară, campania noastră o să aibă și o componentă educativă, în sensul că încă din copilărie este important să îi învățăm pe copii să se bucure de vârsta lor, dar în același timp să fie atenți și la nevoile celor mai puțin norocoși și să împartă o parte din jucării cu aceștia. Practic, de la egal la egal dăruim și suntem aproape de acești copii. Ne dorim ca această campanie să aibă impact în comunitate și în rândul părinților”, ne-a spus inițiatoarea acțiunii, prof. Adriana Bota. 

Donațiile se vor putea face și la Sfântu Gheorghe, la Centrul Ecleziastic de Documentare „Nicolae Colan”, amplasat pe strada Gróf Mikó Imre 2 (lângă intrarea în Catedrala Ortodoxă), de luni până vineri, între orele 10:00 și 16:00. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.