SOCIAL 5 decembrie 2019

Cadou unei persoane vârstnice în schimbul unei povești

de Daniela Luca | 1421 vizualizări

Cei cu suflet mare pot câștiga o excursie 

Fundația Creștină Diakonia a lansat o provocare originală pentru cei care vor să aducă bucurii pe chipul persoanelor vârstnice. În perioada 1 - 31 decembrie, cei care vor să se alăture inițiativei trebuie să ofere un cadou unor bunici, pe care să treacă un mesaj special, iar în schimb să le ceară să li se povestească o întâmplare haioasă. Fotografiile cu darul sau cu cei care l-au primit trebuie încărcate pe pagina de Facebook a evenimentului, iar câțiva dintre „spiridușii iubirii” vor fi premiați. 

Fundația Creștină Diakonia a inițiat în contextul Sărbătorilor de iarnă o campanie umanitară prin care ne îndeamnă să oferim mai multă atenție și iubire persoanelor vârstnice. 

„Vizitează-ți bunicii sau dacă nu mai trăiesc, prietenii acestora, vecinii, rudele vârstnice, fosta dădacă ori un unchi, o mătușă sau pe cineva care a avut grijă de tine în copilărie, educatoarea, învățătoarea, profesorii de vârsta a treia, nașii de botez sau orice altă persoană vârstnică de care ești apropiat sau pur și simplu îți iese în cale”, transmit reprezentanții Fundației, care totodată îi provoacă pe toți doritorii să le facă acestora un dar. 

Pachetul pregătit trebuie să conțină mesajul: „Sunt un cadou. Am fost făcut pentru a-ți aduce bucurie în suflet pentru că și tu ai bucurat atât de mulți oameni de-a lungul timpului. Îți amintești? Te rog, povestește-mi o întâmplare frumoasă!”. 

Fotografiile cu darurile oferite sau chiar cu cel care s-a bucurat de el, însoțite de o scurtă descriere a întâmplării povestite, trebuie încărcate pe pagina de Facebook a evenimentului „Dăruiește unei persoane vârstnice în luna decembrie”. 

Îndeplinirea acestei condiții de la asigura participanților accesul gratuit la gala „Spiridușul Iubirii” care va avea loc în luna februarie la Sfântu Gheorghe. 

Totodată, organizatorii transmit că este binevenită și munca în echipă. Așadar, se pot înscrie la acest eveniment și grupuri formate din copii de grădiniță, școlari, colegi de muncă sau orice alt fel de grup.

În afară de zâmbetele și mulțumirile bunicilor, participanții, atât cei individuali cât și grupurile, vor putea câștiga și o excursie. 

„Echipele formate din copii de grădiniță sau din elevi vor putea câștiga în luna ianuarie o excursie extrașcolară de două zile în pădure cu pensiune completă. Și participanții individuali au ocazia să câștige o excursie de un weekend la care mai pot lua parte membrii familiei și persoana căreia i-a fost dăruit cadoul”, au mai precizat reprezentanții Fundației Creștine Diakonia. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.