SOCIAL 1 octombrie 2012

Bursa locurilor de muncă – puține oferte, şi mai puține angajări

de Covasna Media | 581 vizualizări

Doar 22 de firme din cele peste 400 invitate au luat parte la Bursă.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna a organizat vineri la Sala Sporturilor Municipală din Sfântu Gheorghe Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți. La eveniment au fost invitate peste 400 de firme, dar au răspuns afirmativ doar 22, iar numărul posturilor puse la bătaie a fost de 256. Cu toate acestea s-au făcut doar 6 angajări pe loc, doi dintre cei care și-au găsit loc de muncă nefiind proaspăt absolvenți.

„Consider că bursa a fost un succes, având în vedere faptul că am avut angajări pe loc, iar numărul celor care s-au înscris la cursurile de calificare și perfecționare a fost destul de mare. La eveniment au participat în jur de 400 de persoane, dintre care 90% sunt proaspeți absolvenți” – a declarat directorul adjunct al AJOFM Covasna, Téglás Ferenc.

Cele mai multe locuri de muncă oferite au fost în confecții, asigurări, construcții și comerț. Pentru cei cu studii superioare au fost puse la bătaie 33 de posturi, s-au căutat farmaciști, ingineri și specialiști în marketing.

Mulți dintre tinerii prezenți la bursă s-au învârtit printre standuri, apoi au ieșit din sală nemulțumiți de ceea ce au găsit. O parte dintre ei au zăbovit la standul Autoliv, probabil cel mai vizitat, sau la cel al Armatei, care de asemenea li s-a părut interesant. Gabriela a terminat liceul anul acesta și încă nu știe dacă vrea sau nu să se angajeze. „Aș fi vrut să îmi continui studiile, dar am picat la BAC. Nu prea am găsit nimic care să îmi convină la această Bursă, așa că mă gândesc să mă înscriu la un curs” – ne-a declarat ea.

Nici firmele nu au fost prea încântate, mai mulți reprezentanți ai societăților comerciale prezente la bursă ne-au spus că s-au așteptat la o prezență mai mare, să aibă de unde alege.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.