SOCIAL 14 iunie 2023

Bursă a locurilor de muncă pentru persoanele vulnerabile, la Casa Iris

de Daniela Luca | 1064 vizualizări

Oportunități de angajare și incluziune socială sunt aduse în prim-plan prin organizarea unei burse a locurilor de muncă, dedicată persoanelor cu dizabilități, celor cu capacitate de muncă schimbată, dar și celor de etnie romă. Evenimentul, care va avea loc vineri, pe 16 iunie, de la ora 10:00, la Casa Iris, reprezintă un pas important în promovarea egalității de șanse pe piața muncii.

Prin intermediul bursei, organizată de Fundația Creştină Diakónia – Centrul de Informare şi Consiliere Ergon, în parteneriat cu AJOFM Covasna, se urmărește facilitarea accesului la locuri de muncă și oferirea unui sprijin concret pentru integrarea persoanelor vulnerabile în societate.

În trecut, au mai fost organizate burse adresate persoanelor cu dizabilități, dar este pentru prima dată când au fost incluse și persoanele de etnie romă în grupul țintă căruia i se adresează evenimentul.

„Avem în jur de 65 de persoane în căutarea unui loc de muncă, deci noi promovăm între clienții noștri oportunitatea asta ca ei să participe și chiar dacă nu va fi de succes, este important să și capete experiență, să se cunoască între ei. Mă refer la firme și la cei în căutarea locului de muncă. În rest, facem tot posibilul să ajutăm pe ambele părți”, ne-a spus directoare a departamentului Persoane cu dizabilități,  din cadrul Fundației Creştine Diakónia, Olcsvári Tünde.

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna au chemat la bursă 20 de angajatori din diferite domenii.

„Au fost chemate firme din domeniul alimentației publice, din domeniul confecțiilor, de la producție, brutărie și alte produse de panificație, curățenie, asamblare piese, croitorie, confecție, servicii din comerț și deservire catering, prelucrare metale și agricultură. Cam astea sunt domeniile în care am lansat invitațiile. Cel puțin una dintre cele 20 de firme a confirmat prezența. Firmele sunt în continuare deschise față de posibilitatea de angaja și persoane cu dizabilități sau persoane care provin din mediul problematic, persoane de etnie romă. E important să diseminăm niște informații și să vedem cum răspunde piața muncii”, ne-a spus directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor.

Cei care doresc să participe la eveniment sunt așteptați vineri la Casa Iris, pe strada Lăcrămioarei nr. 5.

Bursa locurilor de muncă este organizată de Ergon – Centru de Informare, Consiliere și Mediere a Locurilor de Muncă, împreună cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, în cadrul proiectului Integrahelp Diakonia.

Sursa foto:obiectivbr.ro

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.