SOCIAL 3 aprilie 2019

Bilete de tratament balnear pentru anul 2019 de la Casa Județeană de Pensii Covasna

de Covasna Media | 3100 vizualizări

În conformitate cu prevederile art. 122 alin.(1) din Legea 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, „acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanţilor îndreptăţiţi, în limita numărului de locuri asigurate în unităţi de tratament din proprietatea CNPP, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil şi a sumelor alocate pentru această prestaţie prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat”.

Hotărârea de Guvern nr. 139/2019  stabilește  numărul biletelor de tratament balnear care se pot acorda în anul 2019 prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice, precum şi modul de acordare, de distribuire şi de decontare a acestora.

În unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, pentru anul 2019 este asigurat un număr de maximum 59.622 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere.

La acest număr se adaugă, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alţi operatori economici interesaţi, număr care se va stabili după atribuirea contractelor, în funcţie de preţurile ofertate pe bilet.

Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete, rezultat în conformitate cu prevederile art. 2 şi 3.

În anul 2019, persoana îndreptăţită poate beneficia de un singur bilet de tratament balnear, acordat în condiţiile prezentei hotărâri.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Conform prevederilor Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice Casa  Naţională de Pensii Publice are în proprietate unităţile de tratament balnear – S.C. T.B.R.C.M –S.A.

Pentru prima jumătate a anului  2019 au fost alocate județului Covasna  un număr de 106 locuri la tratament balnear, în unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, după cum urmează:

  • Pentru stațiunea Covasna, hotel DACIA   -  66 de locuri , împărțite în primele 7 serii ale anului curent
  • Pentru stațiunea Buziaș, hotel SILVANA   - 2 locuri
  • Pentru stațiunea 1 MAI ( lângă Felix), hotel CERES  - 28  de locuri , câte 4 în fiecare  serie
  • Pentru stațiunea Pucioasa, hotel  CERES  - 8 locuri
  • Pentru stațiunea Geoagiu, hotel CERES   - 4 locuri

Tariful maxim acceptat pentru un bilet de tratament balnear, este de: 

  • 1.684 lei/bilet, la categoria 2** stele 
  • 1.764 lei/bilet, la categoria 3***/4**** stele.

Criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice au fost aprobate prin Ordinul nr.1069/12.03.2019 semnat de Președintele Casei Naționale de Pensii Publice.

În prezent beneficiază de  un tratament cei care au primit repartiții  pentru seria a 2-a, aceasta având ca dată de începere 01.04.2019, 02.04 și 04.04.2019.

Seria următoare începe de la data de 18.04.2019, beneficiarii sunt așteptați la ghișeul Casei Județene de Pensii Covasna pentru a ridica biletele repartizate.

Cereri se acceptă și în prezent pentru prima jumătate ale anului în curs.

(Comp. Comunicare CJP Covasna)

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.