SOCIAL 22 ianuarie 2021

Beneficiarii și angajații adăpostului de noapte vor fi vaccinați anti-COVID

de Daniela Luca | 1046 vizualizări

Pe listă sunt 34 de persoane 

Beneficiarii și angajații adăpostului de noapte din Sfântu Gheorghe sunt pe lista de așteptare pentru imunizare anti-COVID. Oamenii străzii își doresc să se vaccineze, spune administratorul adăpostului, Székely Róbert. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna ne-a comunicat faptul că pentru acest sector vizat de etapa a II-a, sunt programate discuții pentru detalii pe săptămâna viitoare.

Administratorul adăpostului, Székely Róbert, spune că lista transmisă în 12 ianuarie la DSP cu cei care vor să se vaccineze numără 34 de persoane, adică toți angajații, dar și toți beneficiarii acestui serviciu. 

„Beneficiarii vor să fie vaccinați. Sperăm că o să se întâmple acest lucru. Am trimis listele la DSP, dar nu am primit niciun răspuns, nici oficial, nici neoficial, dacă sunt programați și dacă da, pentru când. Acum suntem în fază de așteptare, deci acum așteptăm să vedem ce urmează”, ne-a spus administratorul adăpostului, Székely Róbert. 

Potrivit acestuia, de la începutul pandemiei, la oamenii străzii care vin la adăpostul de noapte s-a înregistrat un singur caz de infectare cu noul coronavirus.  

„Un caz am avut și nici persoana respectivă n-a avut simptome. Era la spital și acolo i s-a făcut test și a fost pozitiv. După aceea au intrat toți cei din azil în carantină, dar ei n-au mai fost testați. Acum totul e în regulă și nu e niciunul bolnav”, a mai spus Székely Róbert. 

La căminele de bătrâni, vaccinările au început miercuri în județul Covasna, potrivit directorului DSP Covasna, Ágoston László. În ceea ce privește adăpostul de noapte sau alte categorii din zona socialului, care intră în etapa a II-a, vor urma discuții concrete și va începe acest proces săptămâna viitoare, a mai spus acesta.

Pe toată perioada stării de urgență adăpostul de noapte din cartierul Ciucului, administrat de Serviciul de Ajutor Maltez, a fost deschis în permanență. Acum însă persoanele fără adăpost au acces de la ora 18:00, conform orarului de iarnă și ies dimineața, la ora 8:00.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.