SOCIAL 11 decembrie 2017

Balul Voluntarilor, ediţia a VIII-a

de Covasna Media | 2103 vizualizări

Data de 5 decembrie a fost declarată, Ziua Internaţională a Voluntarilor de către ONU în 1985. În această zi peste tot în lume se organizează programe, prin care se evidenţiează importanţa voluntariatului.

Centrul de Voluntariat din județul Covasna a organizat a opta ediţie la Restaurantul PARK din Sfântu Gheorghe a Balului Voluntarilor din județul Covasna, program prin care se mulţumește an de an pentru munca depusă de voluntari pe parcursul anului şi se premiază cele mai active organizaţii şi cei mai activi voluntari. Balul Voluntarilor din județul Covasna este o recunoaştere adusă voluntarilor cu care organizaţiile din județul Covasna lucrează, pentru contribuţia pe care ei o aduc la dezvoltarea durabilă a comunităţii locale.

În deschiderea programului, Grüman Éva-Orsolya, coordonatoarea Centrului de Voluntariat din județul Covasna, a declarat: Acest eveniment este organizat an de an cu scopul de ai strânge la un loc pe reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale pentru a le mulțumi în mod festiv pentru munca desfășurată în folosul comunității. Am convingerea că în acest județ mic au loc evenimente sociale de mare anvergură.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul consilierul local Kelemen Szilárd, consilierul județean Oltean Csongor și președinta Fundației Județene pentru Tineret Covasna Kristó Kinga, care au evidenţiat rolul pozitiv pe care îl au organizaţiile non guvernamentale în cadrul comunităţilor locale.

La eveniment au luat parte 170 de voluntari, reprezentând 37 de organizaţii, au fost premiaţi voluntarii anului. În anul acesta cea mai tânără voluntară a fost Bajcsi Bíborka (5 ani), care în ciuda vârstei a luat parte la numeroase evenimente de voluntariat în cadrul asociaței Tineretul Maltez din Sfântu Gheorghe. Premiul pentru cel mai experimentat voluntar l-a primit doamna Bába Berta, din cadrul Fundației Creștine Diakónia din Sfântu Gheorghe. A fost premiată şi Asociația Salvatore pentru programul Prim ajutor în grădinițe și școli pentru elevi, în cadrul căruia au ajuns la mai mult de 2000 copii și 150 de cadre didactice.

Programul a cuprins activităţi interactive şi festive menite să faciliteze dialogul între invitaţi, să sărbătorească realizările voluntarilor şi să sublinieze importanţa voluntariatului în dezvoltarea sustenabilă a comunităţii locale.

Parteneri în organizarea programului: Primăria Sfântu Gheorghe, Fundația Communitas

Biroul de presă HITI

Foto: Zsigmond István

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.