SOCIAL 12 august 2017

Atenție la focul grătarelor din pădure!

de Iulia Drăghici - Taraș | 709 vizualizări

ISU Covasna  avertizează cetățenii că neglijența lor ar putea aduce incidente și pagube nedorite

Vremea caldă și mini-vacanța sunt premisele perfecte pentru o ieșire în natură alături de prieteni. Tocmai în această idee, ISU Covasna vine cu o serie de sfaturi pentru a evita incidentele neplăcute și pentru a ne bucura până la capăt de timpul liber.

„Având în vedere că numeroşi cetăţeni aleg să-și petreacă timpul liber în mijlocul naturii, la iarbă verde, utilizând surse de foc în spaţii deschise, atragem atenția asupra măsurilor de prevenire care trebuie respectate pentru a evita situaţiile de urgenţă:

– pregătiţi focul doar în locurile special amenajate, sub supraveghere permanentă, cât mai îndepărtate de vegetaţie şi în niciun caz pe timp de vânt;

– înainte de plecare, stingeţi focul/cărbunii încinşi cu apă sau pământ şi acoperiţi cenuşa rezultată cu pământ;

– supravegheaţi copiii şi nu lăsaţi la îndemâna acestora chibrituri sau brichete;

– nu aruncaţi la întâmplare ţigările şi chibriturile aprinse.

Pompierii și paramedicii covăsneni sunt pregătiți în permanență să răspundă, prompt, nevoilor comunității, pentru gestionarea tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat”, transmit pompierii covăsneni prin intermediul rețelei de socializare Facebook.

În mini-vacanța de 15 august, peste 4.800 de pompieri și paramedici vor fi la datorie pentru a interveni în cazul producerii unor situații de urgență. De asemenea, pompierii vor executa zilnic activităţi de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor pe durata desfăşurării manifestărilor religioase cu public numeros, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.