SOCIAL 10 noiembrie 2022

Atelier de reinventare a hainelor vechi, la Școala Populară de Arte și Meserii

de Daniela Luca | 667 vizualizări

Participarea este gratuită, iar locurile sunt limitate

O haină veche și banală poate prinde viață cu ajutorul unor trucuri simple. Cei care doresc să se joace cu diverse forme și culori, pe care apoi să le poarte mândri pe piesele de îmbrăcăminte, pot participa la un atelier gratuit, în cadrul programului effAct al Biroului pentru Tineret din Sfântu Gheorghe. Evenimentul va avea loc miercurea viitoare, pe 16 noiembrie, de la ora 16:30, la Școala Populară de Arte și Meserii. 

„Adu niște blugi vechi sau haine deschise la culoare pe care te-ai săturat să le porți, dar cărora ai vrea să le dai un nou aspect pentru a le putea purta din nou cu drag”, transmit organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului. 

Şefa Biroului pentru Tineret al primăriei, Ferencz Júlia, ne-a spus că cei interesați nu trebuie să știe să coasă, pentru că designerul vestimentar din Sfântu Gheorghe, Jánosi Ágnes-Anikó, îi va îndruma pe participanții care vor imprima simboluri pe diverse textile, folosindu-se de tehnica linogravurii. 

Un eveniment similar a fost organizat toamna aceasta în cadrul celei de-a 8-a ediții pulzArt. 

La atelier pot participa un număr de 15 persoane, iar cei care vor să se înscrie trebuie să completeze un formular care se găsește pe pagina de Facebook a evenimentului, Ruháink új köntösben / Reînnoim hainele, sau pe pagina Biroului pentru Tineret din Sfântu Gheorghe. 

Programul effAct al Biroului pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe a fost lansat în luna septembrie. Prin intermediul acestuia, locuitorii municipiului sunt încurajaţi şi sprijiniţi să adopte obiceiuri mai sănătoase şi mai prietenoase cu mediul înconjurător. 

Acţiunile organizate până acum au avut ca teme mobilitatea urbană, reducerea poluării prin renunţarea la circulaţia cu maşina şi folosirea mijloacelor alternative, colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea acestora, iar cea de-a treia, de luna aceasta, are ca scop stoparea cumpărăturilor de haine în exces şi evitarea risipei. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.