SOCIAL 15 aprilie 2020

Asociația Salvatore aniversează 5 ani de activitate

de Daniela Luca | 2302 vizualizări

Chiar și în aceste clipe grele, voluntarii îmbrăcați în albastru și verde sunt la datorie 

Asociația Salvatore împlinește pe 15 aprilie 5 ani de la înființare. Sute sau poate chiar mii de persoane ajutate, mult sprijin acordat necondiționat, proiecte de succes încheiate și multe zâmbete și speranțe oferite celor care au nevoie – acestea sunt cuvintele care descriu activitatea voluntarilor Asociației Salvatore în acești 5 ani. Chiar și acum, când ar avea motiv de sărbătoare, aceștia continuă să muncească pentru binele altora, cu zâmbetul pe buze. 

„Aniversăm cinci ani de la înființarea Asociației Salvatore. Acest lucru nu ar fi posibil fără sprijinul sponsorilor, partenerilor, medicilor, asistenților medicali, voluntarilor, locuitorilor municipiului Sfântu Gheorghe și celor din județul Covasna. Le mulțumim tuturor pe această cale pentru implicarea și dăruirea de care au dat dovadă în acțiunile de protecție a vieții, de sprijin a celor aflați în suferință și nevoie. În această perioadă grea de care ne-am izbit cu toții, ne bucurăm că reușim să pășim înainte și să oferim ajutor substanțial oamenilor”,  a punctat președintele Asociației Salvatore, Buna Hunor. 

Cu toate că aveau planuri mărețe pentru această aniversare, acestea au fost amânate din cauza pandemiei. Totuși, voluntarii Asociației continuă să facă ce știu mai bine. 

În această perioadă, pe lângă implicarea în campania de donare de alimente în cele 10 magazine din județ, voluntarii oferă sprijin și vârstnicilor de peste 65 de ani, prin serviciul de voluntariat inițiat de Consiliul Județean Covasna. În parteneriat cu alte două Asociații, voluntarii de la Salvatore au răspuns până în prezent la 95 de apeluri venite de la bătrânii neajutorați din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna și Baraolt.  

Asociația Salvatore a inițiat luna trecută și o strângere de fonduri pentru dotarea personalului de pe ambulanțe cu viziere de protecție. Acestea s-au realizat local, cu ajutorul unei imprimante 3D. 

Cu cei 3.700 de lei donați de covăsneni au fost achiziționate peste 230 de viziere care au fost donate cadrelor medicale din prima linie de la Sfântu Gheorghe și Baraolt. 

„Transmit mulțumiri celor care au donat pentru vizierele de protecție. Peste 100 au ajuns la Serviciul de Ambulanță și peste 100 la UPU a Spitalului Județean. Și în Baraolt la Spitalul Orășenesc au ajuns peste 30 de viziere. Mulțumim tuturor celor care au donat, echipei Wieb Toys, respectiv doamnei Kristó Kinga și domnului Soare Florin”, a mai precizat președintele Asociației Salvatore. 

Sursă foto: Facebook/Asociația Salvatore Egyesület

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.