SOCIAL 4 decembrie 2020

Asociația „Love to Dance”, alături de cei nevoiași și în acest an

de Daniela Luca | 1052 vizualizări

Alimentele și produsele de igienă vor fi colectate până pe 12 decembrie 

Tradiționala Serbare de Crăciun a Asociației „Love to Dance”, organizată de Palatul Copiilor, nu va avea loc în acest an. În schimb, organizatorii și-au propus să nu încalce tradiția și să îi ajute pe cei nevoiași să se bucure de un Crăciun mai împlinit. Astfel, coordonatoarea cercului de dans modern, Molnár Enikő a dat startul unei campanii prin care strâng alimente, haine, jucării și produse de igienă personală pentru familiile cu o situație financiară mai precară. Toți care vor să se implice o pot contacta pe organizatoarea campaniei. 

„De nouă ani nu am avut niciodată o lună decembrie atât de liberă cum am acum. Nici nu știam cum e să ai timp să te ocupi și de altele și dacă tot am avut un an atât de greu, am decis ca măcar să îl închei așa cum o fac de obicei. Niciun cadou de pe lume nu e mai prețios decât sentimentul acela pe care îl ai atunci când faci bine și îi ajuți pe alții. Știam din prima că nu am nicio șansă să organizez în acest an Serbarea de Crăciun. Totuși, m-am gândit să postez pe pagina mea de Facebook că voi face pachete și anul acesta, cu gândul că vor fi câțiva dintre prietenii mei care o să vrea să mă ajute, dar am primit peste 70 de mesaje în prima zi. Unele au fost chiar de la persoane necunoscute care au spus că vor să se implice și ele. Acum că nu am evenimentul o să fiu mai liberă și o să pot ajunge personal la mai multe familii. Am avut și propuneri de bani de la părinții copiilor de la grupa de performanță, dar noi niciodată nu ducem bani, așa că din aceste sume vom cumpăra cinci pomi de Crăciun și două tablete pentru copiii care chiar învață foarte bine”, ne-a spus profesoara de dans Molnár Enikő. 

Anul trecut, în cadrul celei de-a șasea ediții a evenimentului caritabil de la Arena Sepsi, Serbarea de Crăciun, s-a reușit colectarea a peste 500 de pachete cu bunătăți care au ajuns în preajma Crăciunului la familiile nevoiașe din județ. Molnár Enikő speră ca și în acest an să ajungă cu daruri la cât mai mulți copii care o așteaptă.  

„Sunt vreo șapte familii la care merg de ani de zile, dar mereu merg și la familii noi pe care nu le cunosc. Familiile sunt din zonele Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Miercurea Ciuc. Doamna Bács Emese de la Asociația Életmentő kupakok are o evidență a familiilor nevoiașe și contactele lor. Ea mă ajută să ne organizăm mai bine. Dacă cineva vrea să ajute trebuie să știe că am mai avea nevoie de produse de igienă personală, periuțe și pastă de dinți, săpun, gel de duș, șampon, dar și de alimente neperisabile, pentru că jucării și haine s-au strâns suficiente”, a mai spus profesoara de dans. 

Cei care vor să se implice o pot contacta pe Molnár Enikő (0758 986 405) până pe 12 decembrie, data la care se încheie colectarea produselor. Ulterior, toate donațiile vor fi împachetate cu grijă, pentru că organizatorii vor ca fiecare cutie care ajunge la o familie să conțină de toate – dulciuri, haine, jucării și produse de igienă personală.  

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.