SOCIAL 7 iunie 2023

Asociația Izsák Művek va împărți cărți copiilor nevoiași din județ

de Daniela Luca | 1079 vizualizări

Asociația Izsák Művek din Sfântu Gheorghe va împărți, pe parcursul acestei luni, cărți pentru copiii nevoiași din județ, împreună cu voluntarii de la Crucea Roșie. Este vorba despre opere traduse în maghiară, semnate de Ion Creangă, dar și despre clasicul „Micul prinț”. Totodată, reprezentanții asociației continuă strângerea de bani și pentru Fondul Permanent de Alimente.

„Pe lângă cele 35 de cărți în limba maghiară, care conțin trei opere traduse, ale lui Creangă, vor fi împărțite 20 de exemplare din cartea «Micul prinț», în limba română. Aș dori să avem fonduri pentru mai multe cărți, astfel încât să primească un număr cât mai mare de copii nevoiași din județ”, ne-a spus președintele Asociației, Izsák Arnold Róbert.

Cei care vor să se alăture activităților asociației, mai au șansa să devină voluntari. Se caută persoane care să se implice în derularea programului Fondului Permanent de Alimente, dar și alte proiecte interesante. Cei care vor să fie voluntari trebuie să aibă 14 ani împliniți. Asociația Izsák Művek oferă, printre altele, contract de voluntariat, adeverință pentru școală, facultate sau locul de muncă, un pachet de bun venit, dar și oportunități de dezvoltare sau programe speciale pentru voluntari.

Prin Fondul Permanent de Alimente, înființat în septembrie 2018, au fost donate produse alimentare și alte bunuri în cantitate totală de aproximativ 4.000 de kilograme.

Donarea pentru Fondul Permanent de Alimente este un gest deosebit de valoros și benefic pentru a ajuta oamenii care se confruntă cu lipsa hranei, mai transmit reprezentanții asociației. Donații se pot face și cu cardul bancar pe site-ul bursabinelui.ro. Până acum, s-au colectat peste 5.500 de lei, însă suma țintită este de 10.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.