SOCIAL 11 aprilie 2018

Aproape 5.600 de solicitări pentru SAJ Covasna în primele trei luni ale anului

de Iulia Drăghici - Taraș | 729 vizualizări

Peste 400 dintre cazuri au fost înregistrate în ultima săptămână

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Covasna a fost solicitat și a intervenit, în perioada 02-09 aprilie a.c., în 418  situații, arată o statistică oficială.  Aceeași sursă informează că în primele trei luni ale anului  2018, echipajele  Serviciului de Ambulanță Județean Covasna au intervenit la 5.598  solicitări.

„Un procent de 47% din intervenții (n.red. înregistrate în perioada 2 – 9 aprilie a.c.) au fost urgențe majore  ( infarct miocardic, stop cardio respirator, stări comatoase, accident vascular celebral, accident rutier).

Diferența de 53% din intervenții au fost urgente minore ce nu pun în pericol imediat viața pacientului (colica abdominală, colica biliară și renală, diabet decompensat, traumatisme minore).

Din cele 418 de solicitări, 225 intervenții au fost efectuate de echipajele stației centrale din Sf. –Gheorghe”, arată un comunicat de presă al SAJ Covasna.

În primele  zece  luni ale anului trecut, echipajele de urgență ale SAJ Covasna au fost alertate la 16.893  solicitări și au acordat asistență medicală de urgență în prespital.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.