SOCIAL 12 iunie 2019

Aproape 13.000 de lei colectați în luna mai în fondul comunitar

de Daniela Luca | 738 vizualizări

Reprezentanții fundației îndeamnă utilizatorii să folosească aplicația Go For Card

Fundația Comunitară Covasna a anunțat că în luna mai, aproape 13.000 de lei s-au acumulat în fondul programului „Card Comunitar”. Boardul fundației va decide care dintre inițiativele locale vor fi finanțate din această sumă.

Cu ajutorul Cardului Comunitar lunar se strâng sume consistente care apoi se întorc la utilizatori, prin diverse programe. În luna mai, suma intrată în fondul Cardului Comunitar a fost de 12.912 lei, iar cea mai mare parte din sumă provine de la magazinele Bertis, peste 11.700.

„Încă nu se știe cum vor fi repartizate sumele. Urmează în luna iunie sau iulie să avem o ședință de consiliu cu directorii și atunci bordul fundației va decide despre cum va fi utilizată suma. Se mai strâng bani și vom vedea în ultimele două, trei luni ce s-a strâns și vom lua o decizie”, ne-a explicat directorul executiv al Fundației, Bereczki Kinga.

În luna aprilie s-a strâns suma de 11.094 lei, iar o parte dintre ei au fost folosiți pentru sprijinirea copiilor talentați, prin burse. Tot din sumele strânse cu ajutorul Cardului Comunitar în luna aprilie, la inițiativa Fundației Comunitare Covasna, un vechi loc de joacă din Baraolt s-a transformat într-un colțișor de relaxare și mișcare. Spațiul comunitar a fost inaugurat pe  31 mai, iar valoarea investiției a fost de peste 6.000 de lei.

În perioada martie – mai, Fundația Comunitară Covasna a alocat peste 16.000 de lei pentru achiziționarea de pomi fructiferi. Această inițiativă ce face parte din programul „Un copac pentru generațiile următoare”, iniţiat în 2015 în scopul revitalizării livezilor din judeţ şi salvării soiurilor tradiţionale aflate pe cale de dispariţie. O sumă de 5.000 de lei a fost folosită pentru burse de studii sau pentru susținerea copiilor talentați, iar 900 de lei pentru a recompensa  utilizatorii loiali.

Reprezentanții fundației anunță totodată că din cauza transformării sistemului de înregistrări electronice, în magazinele Bani Market nu toate unitățile pot utiliza în prezent Cardul Comunitar.

„Sperăm să rezolvăm această problemă tehnică în curând. Utilizați cu încredere versiunea Android a cardului sub numele Go For Card, aplicație pe care o găsiți în Google Play. Aplicația este confortabilă și întotdeauna la îndemână”, transmit reprezentanții Fundației Comunitare Covasna.

Cardul comunitar se poate obține în Sfântu Gheorghe, Covasna și Târgu Secuiesc în magazinele alimentare Bertis  sau la Baraolt în magazinele alimentare Déák Hamor.

Programul „Card Comunitar” a fost lansat la Sfântu Gheorghe în luna august 2011, în scopul sprijinirii inițiativelor locale prin introducerea unui card de fidelitate ce poate fi folosit în magazine sau alte unități, care oferă produse preponderent locale.

Prin utilizarea acelui card, cumpărătorul beneficiază de 1% discount pentru produsele achiziționate, iar magazinul partener dublează această valoare, contribuind astfel cu încă 1% la fondul comunitar operat de Fundaţia Comunitară Covasna. Suma strânsă prin folosirea cardurilor comunitare este apoi folosită pentru susținerea  inițiativelor comunitare, proiectelor civile, sau în scopul susținerii talentelor.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.