SOCIAL 21 februarie 2023

Apel umanitar! Un militar de la Unitatea din Arcuș are nevoie de ajutor

de Daniela Luca | 1139 vizualizări

Militarii de la UM 01630 Arcuş din județul Covasna fac un apel umanitar către cei care vor să îl ajute pe unul dintre colegii lor să continue lupta pentru viață împotriva unui diagnostic crunt: cardiopatie coronariană, infarct miocardic în antecendente, hipertensiune arterială, hiperlipidemie mixtă şi tromboembolism pulmonar în antecedente. Costurile de recuperare post-operatorie sunt foarte mari, iar din acest motiv colegii ofițerului Constantin-Robert Popa apelează la cei cu suflet mare pentru ca militarul să își recapete forțele. 

„Tuturor oamenilor cu suflet mare, vă adresez respectuos rugămintea de a ne sprijini şi de a vă alătura inițiativei colegilor din UM 01630 Arcuş din județul Covasna, în încercarea lăudabilă şi plină de emoție de a face rost de suma necesară ajutorului unui camarad şi prieten greu încercat de viaţă. Colegul nostru, POPA CONSTANTIN-ROBERT, un ofițer deosebit, a cărui carieră s-a întrerupt prea devreme, trece prin momente deosebit de grele. 

În antecedente a fost diagnosticat cu TROMBOEMBOLISM PULMONAR ACUT CU RISC ÎNALT, trombolizat cu Actylise (februarie 2012). În perioada 04-07.06.2022, a fost internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Braşov, secția Cardiologie-3 (cardiologie intervențională), fiind diagnosticat cu: INFARCT MIOCARDIC ACUT NESPECIFICAT, PREZENŢĂ DE IMPLANT ȘI GREFĂ DE ANGIOPLASTIE CORONARIANĂ.

Din acel moment, colegul nostru a efectuat multiple examinări medicale, la clinici de specialitate. În urma recomandărilor medicale, în data de 08.02.2023, a fost internat în spitalul Sfântul Constantin din Braşov, secţia Chirurgie cardiovasculară. A fost diagnosticat cu: CARDIOPATIE CORONARIANĂ, INFARCT MIOCARDIC ÎN ANTECEDENTE, HIPERTENSIUNE ARTERIALĂ, HIPERLIPIDEMIE MIXTĂ şi TROMBOEMBOLISM PULMONAR ÎN ANTECEDENTE.

Având în vedere afecțiunile medicale grave, s-a procedat de urgență la REVASCULARIZARE CHIRURGICALĂ A MIOCARDULUI PRIN TRIPLU BY-PASS CORONARIAN, cu 2 artere mamare interne şi un grefon venos safen autolog inversat”, se arată în apelul umanitar semnat de locotenent-colonelul Gaiță Mihai-Liviu. 

Constantin-Robert Popa se află în recuperare post-operatorie, iar în prezent starea ofiţerului este stabilă, dar totodată îngrijorătoare, se mai arată în textul trimis de militarii de la UM 01630 Arcuş. 

„Recomandarea medicală prevede recuperare cardiovasculară în centrul specializat - Clinica de recuperare Regenmed Târgu Mureş - şi tratament medicamentos conform prescripției, inclusiv tratamentul bolilor asociate. Cu toţii ne rugăm ca Domnul să-l ajute şi protejeze, iar el să aibă ambiția și să găsească puterea de a înfrunta şi doborî destinul potrivnic. 

Costurile aferente executării dificilei operații, supravegherii şi recuperării post-operatorii sunt destul de consistente şi depăşesc cu mult posibilitățile familiei.

Apelez la simțurile dumneavoastră pentru a vă face atenți în primul rând asupra problemei cu care se confruntă colegul nostru şi, nu în ultimul rând, pentru a vă convinge să contribuiți atât cât aveţi posibilitatea, pentru ca acesta să poată depăşi măcar problemele de natură financiară aferente.

Orice ajutor, cât de mic, este un ajutor măreț pentru colegul nostru şi familia acestuia, greu încercaţi în aceste momente. Dăruim din puţinul nostru pentru viața colegului nostru!”, mai transmit militarii covăsneni. 

Cei care vor să vină în sprijinul ofițerului pot depune sume de bani în contul RO27INGB0000999900641207, deschis în RON, la Banca INGB CENTRALĂ, pe numele CONSTANTIN-ROBERT POPA.

Persoane de contact: lt.col. Gaiță Mihai-Liviu, telefon 0744-341.543, şi Constantin-Robert Popa, telefon 0761-694.047.

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.