SOCIAL 5 februarie 2018

Apel pentru voluntariat și pentru donații

de Iulia Drăghici - Taraș | 1130 vizualizări

O asociație din Sfântu Gheorghe a dat deja startul campaniei de strângere de donații pentru Sărbătorile Pascale

Asociaţia Izsák Művek organizează, în intervalul 15 februarie – 30 martie, strângere de alimente în magazinele Bani Market, respectiv magazinul KOVAMAT (în total 5 locaţii). Donaţiile vor fi împărţite pe parcurs și cu ocazia Sărbătorilor Pascale, în parteneriat cu Crucea Roşie Covasna.

Pe lângă apelul care privește donațiile, coordonatorii campaniei se adresează și tinerilor care vor să se alăture acestei cauze și să devină voluntari ai asociației.

„Căutăm voluntari care donează din timpul lor liber, şi participă la această activitate. Sarcina lor va fi una simplă: vor împărţi pliante celor care intră în magazinele partenere, vor fi atenţi la cutia cu donaţii, respectiv vor răspunde la eventualele întrebări ale cetăţenilor interesaţi. Voluntarii vor primi adeverinţă pentru munca lor şi vom încheia contract de voluntariat cu fiecare dintre ei. Toţi cei care participă la strângerea de alimente, vor fi premiaţi, în funcţie de numărul orelor de voluntariat.  Cei interesaţi sunt rugaţi să ne contacteze telefonic (0725961709) sau online (facebook.com/izsakmuvek)”, transmite preşedintele fondator al Asociației, respectiv coordonatorul voluntarilor, Izsák Arnold Róbert.

Acesta a precizat că sunt așteptați în primul rând elevii care au 14 ani împliniți.

Asociația Izsák Művek a desfășurat și în perioada 1 noiembrie – 10 decembrie 2017 o astfel de campanie de donații, în care s-au colectat 301,25 de kilograme de alimente, dar și produse de igienă. O parte din aceste donații a ajuns la Casa de tip familial și centru de zi „Boldog Apor Vilmos”, din Covasna, iar restul au fost distribuite către cei nevoiași din județ de Crucea Roșie Covasna.

Asociația Izsák Művek a fost înființată în aprilie 2017. În acest timp, activitatea asociației a însemnat aproximativ 500 kg de alimente distribuite persoanelor nevoiaşe, un parteneriat semnat cu organizația Crucea Roşie Covasna, împărțirea a peste 1.000 de cărţi creştine şi/sau educative și participarea la mai multe evenimente din judeţ. În activităţile asociaţiei au fost implicaţi, în total, peste 20 de voluntari, care, la rândul lor, au muncit în total peste 700 de ore.  

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.