SOCIAL 10 aprilie 2020

Antal Árpád: „Foarte mulți oameni și-au pierdut răbdarea”

de Daniela Luca | 2172 vizualizări

Primarul a făcut din nou un apel la respectarea recomandărilor făcute de autorități

În ultimele zile mai mulți cetățeni au ignorat recomandările făcute de autorități, spune primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád. Pentru a diminua consecințele tragice pe care le-ar putea avea vârful epidemiologic, acesta a subliniat că este important ca locuitorii să rămână în continuare în case, chiar dacă vremea de afară este perfectă pentru plimbări. 

 „Am observat în ultimele zile faptul că foarte mulți oameni și-au pierdut răbdarea. Nu suntem obișnuiți să stăm în case. Nu suntem obișnuiți ca atunci când vremea este așa de frumoasă afară să nu ne trăim viața așa cum ne-am obișnuit. (...) Eu cred că este adevărat faptul că în cazul României vârful epidemiologic va fi undeva peste două-trei săptămâni și trebuie să avem grijă ce facem până ajungem acolo. Dacă respectăm regulile, dacă stăm în casă, atunci acest vârf ne va prinde pe noi într-o situație mai bună. În cazul în care nu respectăm regulile, în cazul în care vom încerca să ieșim din casă mai mult decât trebuie, există posibilitatea ca acest vârf epidemiologic să ne afecteze într-o măsură mai mare. De aceea, încă o dată fac apel la cetățenii orașului să mai avem răbdare, pentru că dacă nu reușim să trecem peste două-trei săptămâni cu bine peste acest vârf epidemiologic, atunci această perioadă va fi mai lungă și momentul în care ne vom putea întoarce să ne trăim viața normal, așa cum am trăit-o în urmă cu o lună, acel moment va fi un moment mai îndepărtat”, a precizat joi, în cadrul unei conferințe de presă online, Antal Árpád. 

Acesta a precizat că în cursul zilelor de miercuri și joi, au fost distribuite 50.000 de declarații pe propria răspundere pentru locuitori, iar peste 1.000 de sticle cu dezinfectanți de mâini au fost predate reprezentanților asociațiilor de proprietari. Și locuitorii de la casele particulare au solicitat declarații pe propria răspundere, iar reprezentanții primăriei spun că vor căuta soluții pentru ca acestea să ajungă în scurt timp și la ei. 

Totodată, la sfârșitul săptămânii viitoare vor fi dezinfectate și scările de blocuri din Sfântu Gheorghe. Primăria a încheiat un contract cu o firmă specializată în acest sens. 

„Sper că în cinci zile reușim să facem această dezinfecție în cele aproape 1.000 de scări care sunt în municipiul Sfântu Gheorghe”, a mai adăugat primarul. 

La începutul săptămânii, acesta a anunțat că Primăria Sfântu Gheorghe va folosi 2,8 milioane de lei pentru lupta împotriva COVID-19. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.