SOCIAL 27 martie 2013

Angajatorii străini caută români. Vezi ce se caută şi în ce ţară

de Covasna Media | 768 vizualizări

Reţeaua mobilităţii europene EURES pune la dispoziţia lucrătorilor români 89 de locuri de muncă vacante în nouă ţări europene (Belgia, Danemarca, Germania, Lituania, Malta, Norvegia, Olanda, Spania, Suedia), majoritatea fiind pentru ingineri, dar şi pentru medici şi şoferi de camion, afirmă directorul executiv al Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti, Florentina Rădulescu.

Cele mai multe posturi (40) sunt oferite în Lituania în domeniul aeronautic, respectiv de mecanic aviaţie şi inginer aeronave, se arată într-un comunicat AMOFM, remis marţi AGERPRES.

Olanda are disponibile 21 de posturi de ingineri (senior inginer în utilaj tehnologic, inginer de proces, inginer construcţii civile şi industriale, inginer de proiect, inginer mecanic utilaj tehnologic chimic, inginer mecanic), iar Norvegia - 15 posturi de ingineri cu diferite specializări (electric, automatizari, cibernetică).

În domeniul IT, Malta caută cinci programatori senior în Dynamics AX, iar Germania - un inginer software. Două posturi vacante de inginer proiectant principal Analog IC - circuite integrate analogice există în Belgia.

În Spania, sunt disponibile două posturi de operator CNC (maşini de alezat şi frezat, strung), în Danemarca - două posturi de medic specialist psihiatru, iar în Suedia - un post de şofer de camion.

Pentru ocuparea acestor posturi vacante, angajatorii solicită experienţă, calificare în domeniu, precum şi cunoştinţe de limba ţării respective.

Persoanele interesate, care au domiciliul în Bucureşti, se pot adresa consilierului EURES din cadrul AMOFM sau pot viziona ofertele accesând site-ul naţional - www.eures.anofm.ro.

EURES a fost creat în scopul facilitării liberei circulaţii a forţei de muncă în Uniunea Europeană şi este o reţea de cooperare între Comisia Europeană şi serviciile publice de recrutare din statele membre, plus Norvegia, Liechtenstein, Islanda şi Elveţia.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.