SOCIAL 26 februarie 2021

Alți patru beneficiari noi în programul „Hai acasă”

de Daniela Luca | 1734 vizualizări

Un număr de patru terenuri au fost atribuite unor tineri din reședința de județ, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care și-au exprimat dorința de a-și construi o locuință. În cadrul  programului „Hai acasă“, beneficiarii au primit în mod gratuit câte un teren de 281, respectiv 300 de metri pătrați pe străzile Grigore Păltineanu și Gyárfás Győző din reședința de județ. 

Proiectele de hotărâre privind atribuirea gratuită a unui număr de patru terenuri de pe Grigore Păltineanu și Gyárfás Győző, două străzi paralele cu strada Borvíz, au fost aprobate joi, 25 februarie, în ședința ordinară a Consiliului Local Sfântu Gheorghe.  

„Aceste proiecte de hotărâre se referă la acordarea de terenuri gratuit pentru beneficiarii programului „Hai acasă”, pe baza punctajului și a ordinii obținute pe baza acestor punctaje. Este vorba de trei terenuri de 300 de metri pătrați, respectiv unul de 281 de metri pătrați”, a spus în cadrul ședinței, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Beneficiarii au la dispoziție doi ani să își construiască locuințele tip, conform proiectelor puse la dispoziție gratuit de autoritățile din reședința de județ.

Prin acest program, Primăria Sfântu Gheorghe acordă gratuit terenuri pentru construirea de locuințe tinerilor plecați la studii în țară sau străinătate și care decid să revină la Sfântu Gheorghe. 

Acesta se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, iar pentru a stimula reîntoarcerea în municipiu, se acordă 10 puncte la criteriile de departajare pentru cei care se încadrează în această categorie. Astfel, selecția solicitanților se face pe bază de punctaj, fiind în avantaj și familiile tinere cu mai mulți copii.

Totodată, beneficiarii trebuie să demonstreze capacitatea financiară pentru construirea locuinței, în valoare de cel puțin 10% din costurile prevăzute în devizul general. În cazul celor patru terenuri atribuite recent, este vorba de sume între 8.200 și 9.400 de euro. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.