SOCIAL 27 octombrie 2020

Alte trei proiecte comunitare vor fi finanțate cu câte 5.000 de lei

de Daniela Luca | 902 vizualizări

Licitația Civilă de la Sfântu Gheorghe este programată pe data de 12 noiembrie 

Trei dintre proiectele comunitare depuse de ONG-urile din reședința de județ vor primi șansa de a fi implementate. Strângerea de fonduri pentru aceste cauze va avea loc în cadrul celei de-a șasea ediții a Licitației Civile din Sfântu Gheorghe, organizată de Fundația Comunitară Covasna. Evenimentul va avea loc pe 12 noiembrie.

Proiectele nominalizate au fost înscrise la Licitația Civilă, acțiunea de strângere de fonduri care va avea loc la  Fapados Cultur Cafe.

„Concursul de proiecte s-a încheiat. Sunt trei proiecte alese pentru licitație. Este proiectul Crucii Roșii Filiala Covasna care s-a nominalizat cu un proiect educațional de protecție a mediului pe care vor să îl deruleze la Baraolt. Diakonia a depus un proiect în legătură cu Centrul de Copii, deci un proiect care prevede implicarea vârstnicilor în activitatea Centrului de la Cernat. Fundația Comunitară a fost nominalizată cu proiectul Poarta de Soare. Deci două proiecte dintre cele trei sunt legate de mediu, de aceea le spunem proiecte verzi”, ne-a declarat luni directoarea Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Conform acesteia, suma țintă per proiect este 5.000 de lei, iar experiența din anii trecuți arată că toate ideile nominalizate au obținut până acum finanțarea solicitată. 

„Licitația este deschisă oricui. A trebuit să amânăm o dată evenimentul. Licitația a fost inițial planificată în octombrie, dar tocmai atunci au apărut restricțiile și am zis că nu vrem să riscăm așa că am amânat pentru data de 12 noiembrie și având mai mult timp să ne pregătim, am dori să mobilizăm antreprenorii pe o scară mai largă. Sperăm să putem organiza înăuntru și să se mai relaxeze din restricții până atunci”, a mai spus Bereczki Kinga.

„Ceea ce se finanțează prin licitație este un succes”

Anul trecut, din banii adunați la Licitația Civilă, au fost executate câteva desene viu colorate pe asfaltul din curtea clădirii cu clasele primare de la „Székely Mikó” și „Mikes Kelemen”. 

Datorită unui alt proiect implementat anul trecut, cinci familii greu încercate de soartă din județ s-au bucurat pentru prima dată de Crăciun. În cadrul proiectului inițiat de o voluntară de la Crucea Roșie, intitulat „Magia primului Crăciun”, voluntarii au mers la familiile din Cernat, Ilieni și Fotoș pentru a le dărui o sărbătoare cum nu au mai avut până atunci. 

Cea de-a treia cauză finanțată anul trecut, „Mai mult decât un loc pe hartă”, derulat de Fundația Comunitară Covasna, a presupus organizarea excursiilor pentru elevii din județ. 

„Toate trei s-au realizat cu succes. De fiecare dată ceea ce se finanțează prin licitație este un succes, pentru că urmărim implementarea ori realizarea proiectului și informăm atât comunitatea, cât și susținătorii despre rezultatele proiectului”, a adăugat directoarea Fundației Comunitare Covasna.

Sursă foto: Arhivă - Facebook/Wegener Pro Sanitate

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.