SOCIAL 30 iunie 2016

Alte 4 proiecte europene finalizate la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1078 vizualizări

Primarul mun. Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că alte patru proiecte europene au fost aduse la bun sfârşit. Acestea sunt amenajarea spaţiilor pietonale din centrul istoric al municipiului Sfântu Gheorghe, reabilitarea unor străzi din zona de acţiune urbană a municipiului Sfântu Gheorghe, dezvoltarea mediului de afaceri în municipiul Sfântu Gheorghe prin reabilitarea sitului industrial poluat şi crearea unei structuri de sprijinire a afacerilor şi sistemul fotovoltaic pentru producerea de energie electrică pentru iluminatul public şi alimentarea unor instituţii în municipiul Sfântu Gheorghe.

Valoarea totală a celor patru proiecte ajunge la circa 65 de milioane de lei.

„Beneficiile pentru Municipiul Sfântu Gheorghe aduse de aceste proiecte sunt multiple şi cred că putem să vorbim despre proiecte valoroase. Acestea vor genera venituri proprii pentru municipalitate şi comunitate pe termen mediu şi lung. Pe de o parte putem să vorbim despre reducerea unor cheltuieli, ceea ce înseamnă că din acele sume pe care până acum le plăteam pentru factura la energia electrică, acum vom putea face alte investiţii în municipiu. Pe altă parte putem să vorbim despre veniturile generate de parcul industrial şi locurile de muncă”, a declarat primarul reşedinţei de judeţ.

Potrivit autorităţilor, la Parcul industrial de la Câmpu Frumos va fi loc pentru 24 de firme şi vor fi create circa 316 noi locuri de muncă.

„În acest moment putem spune că nu există niciun proiect european contractat în perioada 2007-2013 care să nu fie finalizat la data de 30 iunie, data limită agreată de Guvernul României şi Comisia Europeană. În cazul în care proiectele nu s-ar fi finalizat până la această dată, toate sumele atrase ar fi trebuit restituite”, a spus Antal Árpád.

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 1 iulie 2016
Dle Primar, s-a schimbat mult in bine orasul nostru de cand sunteti Primar, dar am trecut zilele astea pe Str Sporturilor, portiunea din stanga strazii incepand de la 1 Decembrie 1918 pana la Str citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.