SOCIAL 18 noiembrie 2022

(Update) Ajutoarele Moșului vin pe motocicletă, în Sfântu Gheorghe și Covasna

de Daniela Luca | 6846 vizualizări

UPDATE: Parada festivă începe la ora 17:00 de la atelierul auto de lângă Brutăria Diószegi din strada Constructorilor. Traseul va cuprinde ruta autobuzului nr. 1., adică zona Gării, strada 1 Decembrie 1918, spre centru, continuă spre strada Stadionului, Vasile Goldiș și înapoi spre Sepsi Value Centre. Aici va avea loc o oprire de 30 de minute, în care cei interesați vor putea să facă fotografii cu Ajutoarele Moșului. În afara de parcarea galeriei comerciale, nu vor exista alte opriri pe traseu. 

De aici, parada pleacă spre orașul Covasna. 

Știrea inițială: Evenimentul de pe 5 decembrie va fi organizat diferit față de alți ani 

Seara de 5 decembrie, în care vine Moș Nicolae, va fi marcată și în acest an într-un mod special în orașele Sfântu Gheorghe și Covasna, unde darurile pentru copiii cuminți vor veni, nu în trăsuri sau cu sania, ci pe motociclete luminoase, decorate festiv. Din cauza unor incidente petrecute anul trecut, ediția aceasta vine cu câteva schimbări. 

„Evenimentul de anul acesta va fi diferit față de cele din alți ani. În primii doi ani a fost bine, dar la ultimul eveniment oamenii nu au înțeles că nu ei sunt în primul rând cei cărora le aducem cadouri, ci copiii. Unii au vrut să ia cât mai multe pungi, s-au înghesuit, au dărâmat motoarele, se certau între ei. Am decis să organizăm diferit de data asta. Vom împărți cadourile la grădinițe și le vom da copiilor direct în mână, iar parada va fi seara. Nu vom face opriri, decât o singură dată, ca să facem poze cu copiii. Ne vom opri ori în centru, ori în parcare la Sepsi Value”, ne-a spus organizatorul evenimentului, Márk János. 

Așadar, în dimineața zilei de 5 decembrie, de la ora 8.30, motocicliștii vor împărți aproximativ 2.000 de cadouri copiilor din grădinițele din Sfântu Gheorghe, iar alte 500 de daruri vor fi înmânate copiilor din orașul Covasna. Seara, de la ora 17.00, „spiridușii” Moșului vor porni într-o paradă pe străzile din Sfântu Gheorghe. 

„Societățile, asociațiile, persoanele fizice, motocicliștii și nu numai, care doresc să sprijine moral și material acțiunea Moșilor sunt binevenite”, mai transmit organizatorii. 

Acțiunea a fost organizată în premieră în județ în anul 2019 și a fost inspirată, conform coordonatorilor, din evenimente similare văzute în alte zone din Europa. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.