SOCIAL 22 mai 2019

Ajută un copil mai puțin norocos să meargă în tabără

de Daniela Luca | 929 vizualizări

Crucea Roșie Covasna continuă colectarea de fonduri pentru copiii nevoiași din județ

În cadrul evenimentului „Weekend în familie”, organizat de Crucea Roșie Covasna la începutul acestei luni, cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe, au fost colectate fonduri pentru tabăra de vară de la Cernat, de care vor beneficia circa 60 de copii nevoiaşi din judeţ. Suma totală donată de cei care au trecut pragul sediului filialei Crucea Roşie este de 8.000 de lei. Cu toate acestea, fondurile necesare nu sunt încă suficiente, iar o donație poate construi amintiri de neuitat pentru un copil care nu au mers niciodată în tabără.

Filiala Covasna a Crucii Roșii Române continuă colectarea de fonduri  pentru a putea trimite în tabără circa 60 de copii care provin din familii defavorizate, unde venitul părinților este foarte mic și astfel nu își pot permite să plătească o tabără pentru copiii lor.

Pe 10 iulie, visul celor mici poate deveni realitate. Ei vor petrece o săptămână în Cernat, unde îngrijitorii și voluntarii vor organiza tot felul de activități distractive și educative pentru ei. Din programul întocmit nu vor lipsi nici joaca sau excursiile.

Deși pare de necrezut, dar copiii se bucură cel mai mult de faptul că în această tabără, pot să mănânce pe săturate, spune directorul Crucea Roșie Română Filiala Covasna, Papp Adolf.

„Pentru noi e foarte important ca acești copii să poate mânca de trei ori pe zi. Dacă îi întrebăm la final ce a fost cel mai plăcut din toată experiența, ei zic că faptul că au putut să mănânce cât au vrut. Avem subfiliale în 18 localități și voluntarii de acolo recrutează copiii care au între 6 și 13 ani și nu au mai fost niciodată în tabără. În general merg între 50 și 60 de copii, dar mergem cu aproximativ 50 de voluntari pentru că trebuie să ai grijă de acești copii la fiecare pas. Am încercat multe tipuri de strângere de fonduri, dar aproape fără folos. Cred că există doar un procent de 5% din populație care sunt sensibili la astfel de probleme. Alții, cam 10% donează ocazional, dar în rest nu avem cultura asta de a ajuta. Firmele mari donează cu un scop de obicei, iar adesea scopurile noastre nu par la fel de importante. Încercăm să facem ce putem să strângem fondurile necesare”, ne-a declarat Papp Adolf.

Crucea Roșie Română Filiala Covasna organizează aceste tabere pentru copii din anul 1992, iar numărul total al elevilor care au luat parte la aceste tabere este de peste 2.500. Cei interesați să doneze o sumă de bani pot primi mai multe informații la sediul Crucii Roșii de pe strada Kós Károly nr. 7 din reședința de județ, sau la numărul de telefon 0 267 313 802.

(Sursă foto: Facebook/Crucea Rosie Filiala județul Covasna)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.