SOCIAL 20 iunie 2019

AJOFM Covasna oferă peste 280 de locuri de muncă pentru tineri la bursa organizată la BT Arena Cluj

de Agerpres | 971 vizualizări
Sursa foto - Facebook @btarenacluj
Sursa foto - Facebook @btarenacluj

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna va oferi peste 280 de locuri de muncă la Bursa pentru studenţi care va fi organizată joi la BT Arena din Cluj, a declarat directorul instituţiei, Kelemen Tibor.

Acesta a precizat că locurile de muncă sunt în diverse domenii de activitate şi se adresează nu doar tinerilor cu studii superioare, ci şi celor cu studii medii.

„Oferim toată gama, de la administrator financiar, asistent medical generalist, designer grafică, consilier juridic, contabil, funcţionar în administraţie, managementul afacerilor, lucrător în domeniul turismului, etc”, a declarat Kelemen Tibor.

Acesta a mai spus că, din punctul său de vedere, există foarte multe motive pentru care un tânăr ar putea fi tentat să se stabilească în judeţul Covasna, chiar dacă salariile sunt, în general, mai mici decât în alte judeţe.

Pe de altă parte, patronii şi instituţiile publice sunt interesate să recruteze oameni bine pregătiţi din punct de vedere profesional, prin urmare ar putea fi determinate, pe bază de negociere, să ofere salarii mai mari, a mai spus Kelemen Tibor.

Şi Primăria Sfântu Gheorghe va participa la Bursa locurilor de muncă pentru studenţi de la Cluj pentru a le prezenta tinerilor oportunităţile de angajare , dar şi avantajele de a locui în acest oraş.

„Eu cred că pentru acei tineri care doresc să-şi întemeieze o familie, Sfântu Gheorghe este un loc ideal. Sunt oraşe mult mai moderne, sunt oraşe mai frumoase, cu viaţă de noapte mai aglomerată, dar pentru cineva care vrea să-şi întemeieze o familie, eu zic că Sfântu Gheorghe este locul ideal. Acesta a fost şi conceptul nostru acum 10 ani. Am spus că vrem să facem din Sfântu Gheorghe un oraş unde o familie tânără poate să crească doi, trei copii (...) Este un oraş curat în care se poate trăi în siguranţă, în care există ofertă culturală foarte variată şi posibilităţi de petrecere a timpului liber şi nu în ultimul rând instituţii de învăţământ foarte bune. Nu este totul ideal, dar în fiecare an facem ca lucrurile să meargă mai bine”, a declarat primarul Antal Árpád.

Primăria Sfântu Gheorghe a iniţiat de-a lungul timpului mai multe programe menite să îi determine pe tinerii plecaţi la studii sau la muncă în ţară ori străinătate să revină pe meleagurile natale, printre acestea numărându-se programul „Hai acasă”, prin care tinerii pot primi gratuit terenuri pentru construirea de locuinţe, dar şi programul „Sepsinet”, o platformă online care prezintă poveştile celor care au decis să revină acasă.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.