SOCIAL 5 martie 2019

A sărit pe geam pentru a fugi de soțul agresiv

de Iulia Drăghici - Taraș | 1009 vizualizări

Bărbatul a fost încătușat și dus la sediul poliției din Sânzieni

În locul florilor sau al tradiționalului mărțișor, vineri, de 1 Martie, o femeie din Sânzieni a primit o experiență cruntă de viață. Aceasta a fost nevoită să fugă de acasă, sărind pe geam, ca să scape de amenințările soțului său, aflat în stare de ebrietate. Femeia a apelat la ajutorul polițiștilor, care l-au încătușat pe bărbatul care continua să fie recalcitrant. Un ordin de protecție provizoriu a fost emis împotriva acestuia pentru un termen de 5 zile.

Vineri, 1 martie 2019, în jurul orei 20:10, polițiștii aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu au intervenit în urma unui apel la 112 prin care o femeie din Sânzieni sesiza faptul că soțul său era agresiv.

Ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat că bărbatul de 46 de ani se afla sub influența băuturilor alcoolice și se manifesta în continuare agresiv, polițiștii luând măsura încătușării și conducerii acestuia la sediul Postului de Poliție Sânzieni, pentru continuarea cercetărilor.

Din verificări a reieșit că cel în cauză a devenit recalcitrant pe fondul consumului de alcool, a distrus mai multe bunuri din locuință, apoi și-a lovit fiul și a amenințat-o pe soția sa cu acte de violență, aceasta fiind nevoită să fugă din calea agresorului pe una din ferestrele locuinței.   

Astfel, în baza prevederilor Legii 217/2003, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile, împotriva bărbatului de 46 de ani, având în vedere că, în urma evaluării s-a constatat faptul că starea conflictuală prezintă grad de risc iminent.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și distrugere, pentru care vor fi propuse soluții legale prin unitatea de parchet competentă”, arată un comunicat de presă transmis luni de IPJ Covasna.

Zilele trecute, un bărbat din Barcani a fost arestat pentru 30 de zile după ce și-a bătut concubina, însărcinată în luna a IV-a, până a băgat-o în spital.

Polițiștii informează de asemenea că atrag atenția cu privire la obligativitatea respectării legalității și a normelor de conviețuire socială, inclusiv în cadrul familiei și că vor acționa în continuare cu fermitate în cazurile de violență domestică, utilizând toate instrumentele legale pentru protejarea vieții și integrității victimelor acestui gen de fapte.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.