SOCIAL 14 octombrie 2022

8.400 de euro au fost donați până acum familiei Pakucs din Sfântu Gheorghe

de Diana Pantelimon | 1895 vizualizări

În cazul bebelușului nenăscut al familiei Pakucs, diagnosticat cu malformații la inimă și care trebuie operat în Germania imediat după naștere, pentru cheltuielile cu drumul, cazarea și diferența de sumă pentru naștere, oamenii generoși au donat până acum 8.400 de euro. Campania umanitară inițiată de Asociația „L.A.B. Életmentő Kupakok” va continua până se strânge întreaga sumă, respectiv încă 1.600 de euro.

Cazul a fost preluat de Asociația „L.A.B. Életmentő Kupakok”, care în data de 5 octombrie a.c. a făcut primul apel la solidaritate pentru tinerii părinți care au nevoie de 10.000 de euro, reprezentând toate cheltuielile ce nu se decontează. 

„De la apelul de ajutor (8 zile) s-au strâns 8.400 €, pentru care familia Pakucs și membrii asociației sunt foarte recunoscători. În 7 zile ar trebui să se mai strângă încă 1.600 €. Sunt convinsă că, cu ajutorul dumneavoastră, vom reuși”, a scris pe Facebook ieri, 13 octombrie a.c., președinta asociației, Bács Emese.

Copilul nenăscut va trebui operat de trei ori, imediat după naștere, la trei luni și la cinci ani. Cheltuielile pentru intervențiile chirurgicale în cazul bebelușului vor fi decontate integral de către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna, după fiecare intervenție în parte. În ceea ce privește nașterea, CAS Covasna va deconta doar o parte din cheltuieli, suma maximă decontabilă în România, adică aproximativ 9.000 de lei, după plata directă a pacientului, în primă fază, potrivit directorului CAS Covasna, Dragoș Tatu.

„Suntem o familie din jud. Covasna, din orașul Sfântu Gheorghe, și îmi doresc să împărtășesc cu voi situația pe care trebuie să o confruntăm. Suntem la primul nostru copil, nu avem probleme de sănătate, și am aproape opt luni de sarcină. Am urmat toate ecografiile recomandate de doctori, până la morfologia de trimestrul 2, când mi s-a comunicat că bebelușul are malformații la inimă. Diagnosticul a fost confirmat de alți doi medici specialiști, și de acolo bucuria noastră a fost umbrită. La București, mi-au explicat că urmează trei mari operații pe cord deschis, prima imediat după naștere, a doua la 3 luni și ultima (numită Fontan) la 5 ani. Acestea sunt recomandate să fie realizate în Germania, datorită gradului de complexitate, practic partea dreaptă a inimii bebelușului nu este dezvoltată și nu funcționează. Pentru cheltuielile noastre în Germania cu șederea, drumul, procedura de naștere (care se pare că nu este decontată de CAS), va trebui să plătim în jur de 10.000 de euro. Vă rog să ne ajutați să trecem peste acest impas, și împreună să îi oferim băiatului nostru o șansă la o viață normală”, a fost mesajul postat pe Facebook de către asociație, preluat de la viitoarea mămică.

Așadar, campania umanitară continuă. Timpul până la prima intervenție, 24 octombrie, este foarte scurt. Orice donație, cât de mică, este apreciată și de mare ajutor. Cei care vor și pot sunt rugați să doneze în conturile asociației, cu mențiunea „Familia Pakucs”.

Asociația „L.A.B. Életmentő Kupakok”:

SWIFT RNCBROBU IBAN:

RO71RNCB0124153488200001 LEI

RO17RNCB0124153488200003 EURO

RO87RNCB0124153488200004 GBP.

Sursa foto: Facebook / Bács Emese

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.