SOCIAL 18 ianuarie 2023

70 de elevi din Ungaria au învățat meserie la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 872 vizualizări

Aceștia au fost repartizați la companii și instituții de învățământ

Prin parteneriatul între VET Center și cele 20 de companii și instituții de învățământ din Sfântu Gheorghe, 70 de elevi de la cinci școli profesionale din Ungaria și-au finalizat anul trecut stagiile de practică în județul nostru. Tinerii și-au dezvoltat competențele în industria construcțiilor, prelucrarea lemnului și metalelor, industria textilă, îngrijirea frumuseții, IT, tipografie, asamblare auto și mecanică, se arată într-un comunicat de presă al StartUp HUB. Programul va continua și în acest an. 

VET (Vocational Education and Training) Center România, care este o organizație concentrată pe educație vocațională și training, a implementat cooperarea în cadrul programului Erasmus+ și are în plan să continue parteneriatul și pe viitor. 

Un comunicat de presă al StartUp HUB anunță că în 2023 vor veni elevi în județ din școlile profesionale din Ungaria, Serbia, Slovacia, Belgia și Polonia, pentru a-și dezvolta competențele profesionale la firmele din Sfântu Gheorghe. Mai exact, este vorba despre Modern House Kft., Arlero Kft., Olas-Service, Wieb Toys, Liceul Tehnologic Puskás Tivadar, Pista Bá, Kristó Kft., Exopalma Prod Com., Ariadne Impex, Retext Studio, Sicla Construct, Lila Szalon, UnderCut Studio, Shine Health and Beauty Salon, IB Garage, Trans ABS Impex, Pro Info. 

În același timp, sunt acceptate și cereri de la alte companii locale, informează reprezentanții StartUp HUB. 

„Vineri, 13 decembrie, VET Center și-a desfășurat evaluarea anuală la sediul StartUp HUB – Centrul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Educația Adulților și Formării Profesionale. Prin programul Erasmus+ centrul a oferit studenților străini stagii profesionale în județ la diverse firme și școli profesionale. În anul trecut au venit în județ 70 de elevi din 5 școli profesionale din Ungaria. Elevii participanți și-au dezvoltat competențele în industria construcțiilor, prelucrarea lemnului și metalelor, industria textilă, îngrijirea frumuseții, IT, tipografie, asamblare auto și mecanică”, se arată în comunicatul de presă. 

Aceeași sursă arată că, în cadrul evenimentului, reprezentantul VET Center, Kelemen Szilárd, a prezentat activitățile centrului, care se concentrează pe educația și formarea profesională, și a precizat că experții săi au experiență în implementarea cu succes a inițiativelor de mobilitate ale UE. Scopul lor este de a găsi cele mai bune soluții practice pentru a satisface nevoile și interesele beneficiarilor și de a oferi tinerilor și profesorilor posibilitatea de a-și exersa și dezvolta cunoștințele și abilitățile profesionale. 

Managerul operațional VET Center, Béres Norbert, a precizat că programul a fost conceput nu doar pentru a oferi cunoștințe tehnice în anumite domenii profesionale pentru elevi, ci și pentru a dezvolta abilități profesionale, personale și sociale. 

Reprezentantul firmei Pista Bá, Vrabie Zsolt, a precizat în cadrul evenimentului că, pe lângă predarea cunoștințelor meseriei, elevii au luat inițiativa și au făcut obiecte noi, care au fost prezentate profesorilor. Designerul cunoscut sub numele Csuri Bácsi a mai adăugat că și anul acesta ar primi noi studenți în atelierul său, pentru că simte că își poate găsi viitorii colegi printre aceștia. 

În comunicat se mai arată că, în perioada 2021-2027, programul Erasmus+ pune un accent puternic pe incluziunea socială, pe tranziția verde și pe cea digitală și pe promovarea participării tinerilor la viața democratică. În același timp, oferă oportunități de mobilitate și cooperare în învățământul superior, sport, învățământ școlar, educația pentru adulți și pentru tineret și formarea profesională. Programul sprijină elevii din învățământul profesional să participe la stagii profesionale în străinătate, îmbunătățind astfel calitatea învățământului profesional în întreaga Europă.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.