SOCIAL 11 mai 2023

37 de donatori la grădiniță – eroi la puterea a doua

de Daniela Luca | 1147 vizualizări

42 de persoane s-au prezentat miercuri, 10 mai, la campania de donare de sânge inițiată de Grădinița cu Program Prelungit „Benedek Elek” din Sfântu Gheorghe, cu ocazia Zilei Porților Deschise. Dintre acestea, 37 au fost eligibile. Astfel, cei care au donat au devenit eroi nu doar pentru bolnavii care au nevoie de sânge, dar și pentru cei mici, pentru că le-au oferit un exemplu de dăruire. Copiilor li s-a explicat cum decurge procedura și de ce este important să se facă asemenea gesturi. 

Numărul vizitatorilor care au trecut pragul grădiniței a trecut de 80, iar o parte dintre ei au decis să facă și un gest nobil. Programul a fost unul de succes și în acest an, spun organizatorii. 

„Am avut 37 de donatori. S-au prezentat 42, dar câțiva nu a fost eligibili. Doamna doctor a fost foarte mulțumită. A zis că atâția oameni vin la centru, de obicei, într-o săptămână. Au venit părinții copiilor de la grădiniță, rudele, cunoștințele, prietenii, dar au venit și părinți noi, ai căror copii o să vină la anul la noi. Până la urmă, pot să spun că a fost o reușită. Copiii nu numai că au văzut în ce constă procedura, dar li s-a și explicat cum se poate ajuta uneori și fără bani, numai prin a fi acolo și a face un gest frumos. Sperăm să fie un exemplu molipsitor”, ne-a spus directoarea grădiniței, Kadar Enikő. 

Aceasta este a treia ediție a campaniei de donare organizată la Grădinița cu Program Prelungit „Benedek Elek”, cu ocazia Porților Deschise. La primele două astfel de evenimente au donat câte 50 de persoane aproximativ. 

„Gesturile generoase cresc nivelul de fericire. Când ne amintim că am făcut cuiva un bine, suntem mai fericiți atunci când ne gândim la situațiile în care am fost motivați de preocuparea sinceră de a ajuta pe altcineva decât pe noi înșine. Vrem să oferim un exemplu nu numai prin vorbe, ci și prin fapte”, ne-a mai spus Kadar Enikő. 

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Covasna și Spitalul Judeţean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.