SOCIAL 23 iulie 2021

3 case familiale, construite cu sprijinul Fundaţiei SERA pentru copiii de la Centrul de plasament Olteni, finalizate

de Agerpres | 1251 vizualizări

Trei case de tip familial construite de Fundaţia SERA România pentru copiii aflaţi în Centrul de plasament de la Olteni, care se va desfiinţa, au fost finalizate şi preluate de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna, au anunţat joi autorităţile locale.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, a precizat că două dintre aceste case au fost construite în municipiul Târgu Secuiesc, iar cea de-a treia, în oraşul Întorsura Buzăului.

„În structura Direcţiei pentru Protecţia Copilului am inclus trei clădiri noi, trei case de tip familial - o casă la Întorsura Buzăului pentru 12 copii şi două case la Târgu Secuiesc pentru 24 de copii orfani şi copiii nevoiaşi”, a declarat Tamas Sandor.

După transferarea copiilor, Centrul de plasament nr. 6 din Olteni, care a funcţionează în incinta castelului Miko din localitate, va fi închis, iar clădirea va fi reabilitată şi introdusă în circuitul turistic şi cultural.

„Vrem într-o parte a castelului, la parter, să facem un muzeu, pivniţa, mansarda şi clădirile din jur vrem să le reamenajăm pentru a da posibilitatea organizării de evenimente şi, desigur, trebuie să reabilităm grajdul, care era un grajd de renume, cu o rasă de cai de renume în perioada interbelică datorită unui negustor din Braşov, un sas care a cumpărat în perioada interbelică acest castel”, a menţionat Tamas Sandor.

Castelul din Olteni, construit în anul 1827 de groful Miko Miklos, a fost restituit urmaşilor acestuia în anul 2007, care l-au vândut în anul 2014 Consiliului Judeţean şi Consiliului Local Bodoc.

Construit în stil empire, acesta este unic în Transilvania datorită picturilor existente pe pereţii interiori ai camerelor, care surprind scene din viaţa socială sau evocă scene din războiul napoleonian.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.