SOCIAL 12 mai 2022

250 de genţi cu produse de igienă, strânse într-o campanie în beneficiul femeilor cu posibilităţi financiare reduse

de Agerpres | 707 vizualizări

Un număr de 250 de genţi conţinând produse de igienă şi îngrijire personală au fost colectate anul acesta în cadrul celei de-a treia ediţii a campaniei „Aceasta nu este o geantă de lux”, iniţiată de Organizaţia Femeilor din UDMR şi Asociaţia Femeilor Active din Târgu Secuiesc în beneficiul femeilor cu posibilităţi financiare reduse, informează organizatorii.

„Genţile, în care au fost puse produse de igienă şi îngrijire corporală necesare oricărei femei, le-au fost oferite mamelor care trăiesc în centrele de mame din judeţul Covasna - persoane cu familii numeroase, mame singure, mame care sunt victime ale violenţei domestice, dar şi mame şi femei din cadrul Serviciului de Ajutor Maltez. Programul a fost iniţiat de către Organizaţia de Femei din cadrul UDMR cu scopul de a lupta împotriva violenţei domestice prin programul intitulat 'NEEEM', campania pentru combaterea violenţei împotriva femeilor”, se arată într-un comunicat de presă, remis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, donaţiile au fost ajuns, printre altele, la femeile şi familiile nevoiaşe din comuna Bixad, la Centrul de copii din zona Orko din Sfântu Gheorghe, la fetele de la Şcoala generală a Kalnoky Ludmilla din Valea Crişului, la beneficiarii programului „Femeia-şansă” a Serviciului de Ajutor Maltez şi Centrului pentru persoane fără adăpost din Sfântu Gheorghe, precum şi la Centrul de zi şi Casa familială din Baraolt.

„În 2019, a fost prima acţiune de acest gen. Atunci s-au strâns 150 de genţi. Ne bucurăm din suflet că am reuşit să adunăm şi mai multe genţi anul acesta. Acest fapt confirmă că suntem mai empatici, mai sensibili în ceea ce priveşte problemele sociale şi chiar ne confirmă că Organizaţia de Femei ajunge la tot mai mulţi oameni”, a declarat coordonatoarea campaniei, Igyarto Reka.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.