POLITICA 18 octombrie 2019

Zero lei pentru Sfântu Gheorghe la rectificarea bugetară

de Daniela Luca | 1679 vizualizări

Edilul s-a declarat nemulțumit de modul în care a fost făcută „împărțirea banilor la București” 

Municipiul Sfântu Gheorghe nu a primit niciun leu în urma rectificării bugetare, iar primarul Antal Árpád subliniază faptul că aceste alocări s-au făcut incorect. Conform acestuia, la ultima împărțire a finanțelor făcută de guvernul demis Dăncilă, în primul rând au fost „sancționate” reședințele de județ conduse de primarii UDMR. 

Banii care nu au fost alocați bugetelor locale pe primele trei luni ale acestui an au rămas blocați la Guvern. Este vorba despre 1,4 miliarde de lei, sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale. 

Hotărârea de Guvern privind rectificarea bugetară a fost aprobată luni, 14 octombrie, nu a venit cu vești bune pentru Primăria Sfântu Gheorghe. Antal Árpád crede că acest gest este un răspuns pentru felul în care s-a votat joi, 10 octombrie, la moțiunea de cenzură. 

„În urmă cu aproximativ o lună și jumătate când s-a aprobat hotărârea inițială am tras un semnal de alarmă că au rămas 1,4 miliarde de lei la dispoziția Guvernului. Am spus atunci tradus că este în pixul ministrului de finanțe această sumă. Această sumă a fost împărțită în această săptămână și a fost împărțită așa cum ne așteptam, între ghilimele. Practic în primul rând UDMR a fost sancționat, adică localitățile conduse de primarii UDMR. Pe locul doi a fost sancționată Transilvania și pe locul trei au fost sancționați primarii liberali. (...) Vă dau câteva exemple de municipii reședințe de județ – Galați, 46 de milioane de lei, Craiova – 31 de milioane, Bacău – 29 de milioane, Târgoviște – 25,7 milioane, Focșani – aproape 22 de milioane și câteva municipii reședință de județ din Transilvania – Sfântu Gheorghe – zero, Miercurea Ciuc – zero, Sibiu – zero, Oradea – zero, Brașov – zero, Cluj-Napoca – zero. Asta ca să vedem cum funcționează împărțirea banilor la București când banii sunt în pixul ministrului, iar ministrul consideră că trebuie sancționați cei care au votat așa cum au votat la moțiunea de cenzură. Cifrele vorbesc de la sine”, a declarat joi, 17 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád. 

Acesta spera că în cazul în care se va forma un Guvern nou, acesta să facă „corecțiile necesare”. 

„Nu se poate că cineva să ia 10 milioane de euro, iar un alt oraș să ia zero. Într-o țară normală așa ceva nu se poate”, a mai adăugat edilul. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.