POLITICA 14 august 2020

Vincze Loránt: „Cum putem să mergem să bem o cafea pe terasă, eu cred că putem să mergem 10 minute să votăm”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1375 vizualizări

Mai ales în contextul actualei crize epidemiologice, provocate de pandemia de coronavirus, este importantă organizarea alegerilor locale pentru ca autoritățile publice să funcționeze cu mandat plin, a spus, într-o vizită la Sfântu Gheorghe, europarlamentarul UDMR Vincze Loránt. 

Acesta a fost prezent în cursul săptămânii în reședința județului Covasna pentru a lua parte la o conferință de presă în care a vorbit despre activitățile din primul an de mandat în Parlamentul European. 

Întrebat dacă din perspectiva autorității europene, este oportună organizarea de alegeri locale în contextul în care numărul îmbolnăvirilor COVID-19 continuă să crească la nivelul României, Vincze Loránt a spus că „este important ca autoritățile publice să funcționeze în mandat plin. Nu spun că în totalitate viața noastră cotidiană a reintrat în normal, dar, cum putem să mergem să bem o cafea pe terasă, eu cred că putem să mergem 10 minute să votăm. Evident, organizând acel vot cu distanțare, cu un număr minim de persoane în incintă și așa mai departe. Dar procesul democratic nu poate să se oprească. Dacă vă uitați în Franța, a avut loc inclusiv al doilea tur al alegerilor regionale și nu a fost nici o problemă”. 

Perioada de depunere a candidaturilor la alegerile locale care vor avea loc la data de 27 septembrie 2020 a început în 7 august. Ultima zi de depunere a candidaturilor este 18 august 2020.

Conform Hotărârii nr. 576/2020 pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, în data de 24 august 2020, birourile electorale de circumscripție vor încheia un proces-verbal prin care se va constata rămânerea definitivă a candidaturilor, informează Autoritatea Electorală Permanentă. 

Pentru județul Covasna, președintele Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr.15 Covasna este judecătorul Jănică Chiper, iar locțiitor judecătorul Cristina Gogea. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.